Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-diós piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes-diós piskóta

20 dkg margarin
5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt (finom és rétesliszt felesben)
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
két evőkanál rum
reszelt citromhéj
50 dkg kimagozott friss meggy
5 dkg kristálycukor
6 dkg durvára őrölt dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A meggyet kimagozzuk, megszórjuk kristálycukorral és félretesszük.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és egy citrom reszelt héját.
A tojásfehérjét habbá verjük.
A margarint kicsit megolvasztjuk és a porcukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a felvert habot és az előkészített lisztet felváltva belevegyítjük, a végén belekeverjük a rumot.
A meggyet lecsepegtetjük és összekeverjük a dióval.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére rakjuk a dióval kevert meggyet. A tetejét megszórhatjuk kristálycukorral.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. (20-30 perc)

Alternatív elkészítés

Készíthetjük befőttből is, csak jól csepegtessük le.
Meggyes-diós piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!