
Meggyes-diós piskóta


Hozzávalók
Meggyes-diós piskóta
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és egy citrom reszelt héját.
A tojásfehérjét habbá verjük.
A margarint kicsit megolvasztjuk és a porcukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a felvert habot és az előkészített lisztet felváltva belevegyítjük, a végén belekeverjük a rumot.
A meggyet lecsepegtetjük és összekeverjük a dióval.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére rakjuk a dióval kevert meggyet. A tetejét megszórhatjuk kristálycukorral.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. (20-30 perc)
Alternatív elkészítés


Meggyes-diós piskóta
Hozzávalók
Meggyes-diós piskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és egy citrom reszelt héját.
A tojásfehérjét habbá verjük.
A margarint kicsit megolvasztjuk és a porcukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a felvert habot és az előkészített lisztet felváltva belevegyítjük, a végén belekeverjük a rumot.
A meggyet lecsepegtetjük és összekeverjük a dióval.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére rakjuk a dióval kevert meggyet. A tetejét megszórhatjuk kristálycukorral.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. (20-30 perc)
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?