Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes gombóc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes gombóc

fél kg krumpli
1 ek. vaj
meggy
cukor (ízlés szerint)
fahéj (ízlés szerint)
24-40 dkg liszt (rugalmas tésztát kapjunk)

Forgatáshoz:

zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A meggyet cukrozzuk, majd fahéjjal ízesítjük.
Fél kg krumplit puhára főzzük, majd áttörjük. Addig hagyjuk hűlni, amíg szobahőmérsékletű lesz.
Egy kicsit megsózzuk, hozzáadunk 1 evőkanálnyi vajat, elkezdjük a lisztet összegyúrni. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy rugalmas, homogén tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd fél centi vastagra nyújtjuk.
Folyamatosan alá kell lisztezni, mert ragad.
Négyzetekre vágjuk, a közepére meggyet rakunk, gyors mozdulattal gombóccá formáljuk.
Lobogó forró, picit sós vízbe főzzük ki, azonnal megkeverjük, amikor beletesszük, mert leragad.
Ha feljön a víz tetejére még adunk neki 2-3 percet és utána szűrjük le, majd az előre megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A zsemlemorzsába ízlés szerint tehetünk sót, cukrot és vanillincukrot.

Tálalás

20-25 db
Meggyes gombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!