Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes lepény

30-40 dkg liszt
20 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
2-3 kanál cukor
1 tojás
csipetnyi só
reszelt citromhéj
1 kg meggy
fahéj
2 maroknyi őrölt dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyet kimagoljuk, szürőbe rakjuk, hogy folyon ki a leve.

Elkészítés

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, tojást, cukrot, élesztőt, sót, citromhéját összegyúrjuk. Egy kisebb tepsit kibélelünk a tészta egy részével úgy, hogy pereme legyen. Rászórjuk az őrölt diót majd a meggyet. Megszórjuk kevés cukorral, fahéjjal. Beborítjuk a másik lappal, a széleit megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk és megsütjük. Amikor teljesen kihűlt felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral, amit én nem csináltam.
Meggyes lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!