Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

28 dkg liszt
5 dkg margarin
8 dkg zsír
8 dkg porcukor
2 tojássárga
1 evőkanál tejföl

Töltelék:

2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
20 dkg meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához mindent jól összegyúrunk, majd kinyújtjuk és hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a porcukrot, majd a darált diót. A tészta tetejére halmokat készítünk, majd ráteszünk egy fél meggyet.
Sütjük 180 fokon légkeveréses sütőbe, 6-8 percig.

Tálalás

Kb. 80 darab

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Ez a recept Tündi barátnőm sokat készített receptje!
Meggyes linzer Meggyes linzer Meggyes linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
120 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!