Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

28 dkg liszt
5 dkg margarin
8 dkg zsír
8 dkg porcukor
2 tojássárga
1 evőkanál tejföl

Töltelék:

2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
20 dkg meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához mindent jól összegyúrunk, majd kinyújtjuk és hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a porcukrot, majd a darált diót. A tészta tetejére halmokat készítünk, majd ráteszünk egy fél meggyet.
Sütjük 180 fokon légkeveréses sütőbe, 6-8 percig.

Tálalás

Kb. 80 darab

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Ez a recept Tündi barátnőm sokat készített receptje!
Meggyes linzer Meggyes linzer Meggyes linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!