Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-mákos süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes-mákos süti

30 dkg liszt
10 dkg mák
24 dkg cukor
4 tojás
10 dkg vaj, megolvasztva
20 dkg tejföl
1 üveg magozott meggybefőtt
1 teáskanál fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Magozd ki a meggyet, és csöpögtesd le!

Elkészítés

A sütőt melegítsd elő 170 °C-ra, egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. A meggyet csöpögtesd le. Egy nagy tálban mérd ki az összes hozzávalót, és keverd össze lazán, nem kell túlkeverni. Végül a meggyeket szórd meg egy evőkanál liszttel, rázd össze, hogy mindenütt bevonja, és pár mozdulattal (nem többel!) ezt is keverd a masszához. Simítsd a tepsibe, tedd be a sütőbe és 30 percet adj neki. Ha kihűlt porcukorral hintsd meg.

Tálalás

25 x 30 cm tepsihez
Meggyes-mákos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Ganache kérdések és válaszok

0 Kedvelés

Ganache kérdések és válaszok

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!