Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes mákos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
2 evőkanál forró víz
80 g porcukor
125 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
100 g őrölt mák

Töltelékhez:

350 g meggy (befőtt)
250 ml meggylé
25 g porcukor

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
400 g natúr joghurt
1 evőkanál citromlé
100 g porcukor

Díszítéshez:

csokoládéforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A meggyet (befőtt) lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, néhány darabot a díszítéshez félreteszünk.

Elkészítés

A tojásokat forró víz hozzáadásával egy keverőedényben, konyhai robotgép segítségével (habverő), kb. 1 perc alatt habosra keverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, majd további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a mák hozzáadásával sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük, előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt.
Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A tortazselét a tasakon szereplő útmutató szerint, 250 ml befőttből felfogott meggylé felhasználásával (ha szükséges, hígítsuk fel vízzel) elkészítjük. Hozzákeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni. Majd az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk (hagyjunk ki a szélén 1 cm-t). A krémhez a zselatinlapokat a tasakon szereplő útmutató szerint előkészítjük, feloldjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot egy keverőedénybe öntjük, a citromlével és porcukorral elkeverjük, majd apránként a zselatint is hozzákeverjük. Majd a felvert habtejszínt is hozzáforgatjuk. A kész krém felét a meggyes tölteléken egyenletesen elosztjuk, majd a másik tortalapot is ráhelyezzük. A maradék krémmel a tortát bevonjuk, és meggyel, ill. csokoládéforgáccsal díszítjük.

Tálalás

16 szelet.

Alternatív elkészítés

Az adventi kalendárium egyik tortájának a receptje, nagyon finom bármilyen alkalommal megállja a helyét.
Meggyes mákos torta Meggyes mákos torta Meggyes mákos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!