Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méhkaptár torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

6 db tojás
30 dkg cukor
0,5 dl olaj
2 dl tej
33 dkg liszt

Krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding étcsokoládés
2 dl víz
4 dl hulala

Díszítéshez, bevonáshoz:

fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A méhecskéket elkészíthetjük előre, de akkor szúrjunk bele fogvájót, amíg nem szárad meg, mert így lehet a tortára rögzíteni.

Elkészítés

A laphoz a tojások fehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot. Sütünk egy kb. 35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben egy lapot.
A krémhez a vízzel kikeverjük a pudingport majd hozzáadjuk a felvert hulalát.
A lapból ha kihűlt, kiszúrunk két nagyobb, egyforma kerek lapot és két kisebbet. Ezeket összetöltjük, úgy, hogy maradjon egy kis krém, amivel a leeső darabokat összegyúrjuk. Ezt ráformázzuk a betöltött lapok tetejére. Így hűtőbe tesszük 4-5 órára, majd ezután beburkoljuk a fondanttal és feldíszítjük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A legjobb ha egy éjszakát van a hűtőben burkolás előtt.
Méhkaptár torta Méhkaptár torta Méhkaptár torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!