
Mentás eperszörp


Hozzávalók
Mentás eperszörp
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés
Az üvegeket elmossuk forró vízben áztatjuk vagy ki is főzhetjük.
Elkészítés
Hidegen a pürésített eperhez szűrjük a vizet, majd a gézlapba töltjük és 24 óra alatt lecsepegtetjük egy fazékba. Ne nyomkodjuk. Ha lecsepegett lemérjük, és ugyanannyi cukorral elkeverjük (nekem 1,3 liter lett, így 1,3 kg cukrot mértem) Hozzáadjuk a citromok levét. Az epres cukros keveréket felforraljuk, a habot a tetejéről leszedjük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük.
A tetejére egy benedvesített celofánlapot teszünk, erre szórhatunk szalicilt ,majd zárjuk le az üveget. Langyos sütőben vagy ruhával letakarva lassan hagyjuk kihűlni.
Tárolás


Mentás eperszörp
Hozzávalók
Mentás eperszörp
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az üvegeket elmossuk forró vízben áztatjuk vagy ki is főzhetjük.
Elkészítés
Hidegen a pürésített eperhez szűrjük a vizet, majd a gézlapba töltjük és 24 óra alatt lecsepegtetjük egy fazékba. Ne nyomkodjuk. Ha lecsepegett lemérjük, és ugyanannyi cukorral elkeverjük (nekem 1,3 liter lett, így 1,3 kg cukrot mértem) Hozzáadjuk a citromok levét. Az epres cukros keveréket felforraljuk, a habot a tetejéről leszedjük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük.
A tetejére egy benedvesített celofánlapot teszünk, erre szórhatunk szalicilt ,majd zárjuk le az üveget. Langyos sütőben vagy ruhával letakarva lassan hagyjuk kihűlni.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?