Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mentás eperszörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mentás eperszörp

1 kg eper (tisztítva)
6 dl víz
3 ág menta (kb. 18 db levél)
1 rúd fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1,3 kg cukor (gyümölcs- vagy nádcukor)
2 citrom leve
1m x 80 cm steril gézlap

Ezenkívül:

szalicil
celofán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret megmossuk, daraboljuk és turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.
Az üvegeket elmossuk forró vízben áztatjuk vagy ki is főzhetjük.

Elkészítés

A vizet a mentával és a fűszerekkel egy edényben felforraljuk. Majd hagyjuk kihűlni.
Hidegen a pürésített eperhez szűrjük a vizet, majd a gézlapba töltjük és 24 óra alatt lecsepegtetjük egy fazékba. Ne nyomkodjuk. Ha lecsepegett lemérjük, és ugyanannyi cukorral elkeverjük (nekem 1,3 liter lett, így 1,3 kg cukrot mértem) Hozzáadjuk a citromok levét. Az epres cukros keveréket felforraljuk, a habot a tetejéről leszedjük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük.
A tetejére egy benedvesített celofánlapot teszünk, erre szórhatunk szalicilt ,majd zárjuk le az üveget. Langyos sütőben vagy ruhával letakarva lassan hagyjuk kihűlni.

Tárolás

Hűvös helyen, felbontás után hűtőben.
Mentás eperszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!