Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méteres kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

38 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
6 db tojás
1,5 dl étolaj
1,5 dl langyos víz

Krém:

2 csomag, főzéssel elkészíthető puncs pudingpor
6-7 deciliter tej
15-20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin vagy vaj
4 evőkanál rum, vagy 4 evőkanál rumaroma

Máz:

1 evőkanál étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítése:

1.A tészta elkészítését a tojások szétválasztásával kezdjük, majd a fehérje részéből kemény habot verünk egy kézi mixer segítségével. A tojások sárgáját keverjük el alaposan a kristálycukorral, a langyos vízzel ,illetve adjuk hozzá az étolajat is.
A tojássárgás-cukros keverékhez szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert finomlisztet és végül óvatos mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjékből felvert tojáshabot is. Amikor ezzel elkészültünk, a tésztát válasszuk két egyenlő részre és az egyik adaghoz keverjünk hozzá két evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport. Így kapunk egy fehér és egy barna színű tésztát. Szedjük mindkét adagot egy-egy őzgerincformába, majd 170 °C-os sütőben süssük meg őket.Tűpróbával ellenőrizzük rendszeresen, hogy átsült-e már a tészta teljesen. Amikor elkészült a két tésztánk, borítsuk őket ki egy konyharuhára és így hűtsük ki teljesen. Amíg a tészták hűlnek, elkészíthetjük a puncsos tölteléket is.
2.A tejet főzzük fel a szokásos módon a puncs ízű pudingporral, alaposan hűtsük ki, majd a cukorral és a rummal elkevert margarint apránként keverjük hozzá a pudinghoz. Amikor a krém összeállt,a tésztákat vágjuk fel, körülbelül ujjnyi vastagságú, egyforma szeletekre. A szeleteket kenjük meg a krémmel és felváltva pakoljuk őket egymás után. Egy kakaós tészta után egy fehér tészta következik, majd ismét kakaós és ismét fehér. Minden réteg közé kenjünk a puncsos krémből. Ezzel a módszerrel 2 őzgerincforma nagyságú ,csíkos süteményt kapunk ,amelyeknek érdemes bevonni a tetejét csoki mázzal is.
3.A tortabevonóból és az olajból készített mázzal vonjuk be a sütemények tetejét, majd helyezzük őket néhány órára a hűtőszekrénybe. Amikor a csokoládé kellően megdermedt és a sütemény tésztája is vághatóvá vált, szeleteljük fel a méteres kalácsot átlósan, egy forró vízbe mártott kés segítségével.


Alternatív elkészítés

A család és a barátok szinte garantáltan megnyalják majd mind a tíz ujjukat ezután,
a mennyei sütemény után.
Érdemes dupla adagot készíteni, mert hamar elfogy a kedvenc méteres kalácsunk.
Nagyon finom és laktató is egyben.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom krémes süteményhez!
Méteres kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!