Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méteres kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egy 3 tojásos piskóta:

3 tojásos piskóta
3 Tojás
3 kanál cukor
4 kanál liszt
2 kanál olaj
2 kanál víz

A csokishoz:

Krém hozzávalói:

15 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 dl tej

A bevonáshoz:

10 dkg étcsoki
fél dl olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A három tojásból őzgerincformában egy sima piskótát és egy csokis piskótát sütöttem.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 1 kanál cukorral, vízzel és olajjal habosra kikeverem.
A fehérjét 2 kanál cukorral habbá verem.
A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
A csokis tészta ugyanígy készül, csak hozzáadom a kakaóport.
A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntöm.
170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem.
A margarinból és porcukorból krémet kevertem.
Amikor a pudingom kihűlt összekevertem a porcukros margarinos krémmel.
A felvágott lapokat egy csokis egy piskóta lappal összeragasztottam a krémmel. Majd kb. egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen a tészta.
A csokoládét olajjal gőz felett felolvasztottam és a már hideg süteményre rákentem.
Dermedés után szeleteltem.
Méteres kalács Méteres kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!