
Méteres kalács


Hozzávalók
Egy 3 tojásos piskóta:
A csokishoz:
Krém hozzávalói:
A bevonáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 1 kanál cukorral, vízzel és olajjal habosra kikeverem.
A fehérjét 2 kanál cukorral habbá verem.
A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
A csokis tészta ugyanígy készül, csak hozzáadom a kakaóport.
A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntöm.
170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem.
A margarinból és porcukorból krémet kevertem.
Amikor a pudingom kihűlt összekevertem a porcukros margarinos krémmel.
A felvágott lapokat egy csokis egy piskóta lappal összeragasztottam a krémmel. Majd kb. egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen a tészta.
A csokoládét olajjal gőz felett felolvasztottam és a már hideg süteményre rákentem.
Dermedés után szeleteltem.



Méteres kalács
Hozzávalók
Egy 3 tojásos piskóta:
A csokishoz:
Krém hozzávalói:
A bevonáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 1 kanál cukorral, vízzel és olajjal habosra kikeverem.
A fehérjét 2 kanál cukorral habbá verem.
A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
A csokis tészta ugyanígy készül, csak hozzáadom a kakaóport.
A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntöm.
170 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem.
A margarinból és porcukorból krémet kevertem.
Amikor a pudingom kihűlt összekevertem a porcukros margarinos krémmel.
A felvágott lapokat egy csokis egy piskóta lappal összeragasztottam a krémmel. Majd kb. egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen a tészta.
A csokoládét olajjal gőz felett felolvasztottam és a már hideg süteményre rákentem.
Dermedés után szeleteltem.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?