Mexikói töltött tortilla
20-40 perc között
Kis gyakorlat szükséges
Hozzávalók
Mexikói töltött tortilla
10 db tortilla lap (receptje lsd. alul)
2 dl tejföl
50 dkg darált marhahús
olaj
1 konzerv kukorica
1 konzerv bab
1,5 dl sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
mexikói fűszerkeverék
só
bors
reszelt sajt
Tortilla lap receptje:
45 dkg liszt
8 dkg vaj vagy margarin
1 ek. só (csapott)
2 dl forró víz
Elkészítés
Előkészítés
Tortilla lapok elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd lassacskán hozzáadagoljuk a forró vizet is. Egy könnyen gyúrható, lágy tésztát kell kapni. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felhevítünk, majd a tészta lapokat megsütjük benne. Akkor jó a tészta, ha mindkét felén sütés közben barna foltok jelennek meg.
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd lassacskán hozzáadagoljuk a forró vizet is. Egy könnyen gyúrható, lágy tésztát kell kapni. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felhevítünk, majd a tészta lapokat megsütjük benne. Akkor jó a tészta, ha mindkét felén sütés közben barna foltok jelennek meg.
Elkészítés
A darált húst kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, és a felkockázott paradicsomot. Az egészet kicsit összesütjük. Ezután, a kukoricát, a babot is hozzáadjuk és pár percig fedő alatt pároljuk. Végül a paradicsompürével az egészet összekeverjük. Sóval, borssal és a mexikói fűszerkeverékkel ízesítjük.
A tortilla lapokat a tejföllel megkenjük, majd a húsos töltelékkel megtöltjük azt. Két oldalt felhajtjuk és kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tortilla lapokat a tejföllel megkenjük, majd a húsos töltelékkel megtöltjük azt. Két oldalt felhajtjuk és kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm
Mexikói töltött tortilla
Hozzávalók
Mexikói töltött tortilla
10 db tortilla lap (receptje lsd. alul)
2 dl tejföl
50 dkg darált marhahús
olaj
1 konzerv kukorica
1 konzerv bab
1,5 dl sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
mexikói fűszerkeverék
só
bors
reszelt sajt
Tortilla lap receptje:
45 dkg liszt
8 dkg vaj vagy margarin
1 ek. só (csapott)
2 dl forró víz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Tortilla lapok elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd lassacskán hozzáadagoljuk a forró vizet is. Egy könnyen gyúrható, lágy tésztát kell kapni. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felhevítünk, majd a tészta lapokat megsütjük benne. Akkor jó a tészta, ha mindkét felén sütés közben barna foltok jelennek meg.
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd lassacskán hozzáadagoljuk a forró vizet is. Egy könnyen gyúrható, lágy tésztát kell kapni. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felhevítünk, majd a tészta lapokat megsütjük benne. Akkor jó a tészta, ha mindkét felén sütés közben barna foltok jelennek meg.
Elkészítés
A darált húst kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, és a felkockázott paradicsomot. Az egészet kicsit összesütjük. Ezután, a kukoricát, a babot is hozzáadjuk és pár percig fedő alatt pároljuk. Végül a paradicsompürével az egészet összekeverjük. Sóval, borssal és a mexikói fűszerkeverékkel ízesítjük.
A tortilla lapokat a tejföllel megkenjük, majd a húsos töltelékkel megtöltjük azt. Két oldalt felhajtjuk és kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tortilla lapokat a tejföllel megkenjük, majd a húsos töltelékkel megtöltjük azt. Két oldalt felhajtjuk és kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Legújabb cikkek
2024-10-17
0
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
2024-09-06
0
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?