Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes puszedlis tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes puszedlis tiramisu

6 tojás
10 dkg porcukor
75 dkg mascarpone
40 dkg világos mézes puszedli
1 dl kávé
6 ek. mandulalikőr
1 narancs leve
35 dkg mandarinkonzerv

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1
A tojásokat válassza ketté. A fehérjéből verjen kemény habot. A sárgáját a cukorral keverje nagyon habosra, majd adja hozzá a mascarponét, és végül óvatosan forgassa bele a fehérjehabot.
2
Tál alját rakja ki a puszedli felével. A kávét keverje össze a likőrrel, és locsolja meg vele a puszedliket. Tegye rá a mandarin felét, és takarja be a krém felével.
3
A rétegzést ismételje meg, azaz a krémre rakja a maradék puszedlit, locsolja meg a kávés keverékkel, és tegye rá a mandarin másik felét. Takarja be a maradék krémmel, és egy éjszakára tegye a hűtőbe. Tálalás előtt szórja meg kakaóporral.

Tálalás

10 adag
Mézes puszedlis tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!