
Mézeskalács


Hozzávalók
Tészta:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet, a porcukorral, a sütőporral és a két csomag mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük.
A lisztes keverékhez hozzáadjuk az egy egész tojást és az olvasztott margarinos mézes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
Fóliával becsomagoljuk és legalább 1-2 órát hűtőben pihentetni hagyjuk.
Miután letelt a pihentetési idő enyhén lisztezett nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
175 fokra előmelegített sütőben (ha van légkeverés) kb. 10 percig sütjük.
Ha kihűlt díszíthetjük, de önmagában is nagyon szép és finom, illetve nagyon puha.
Tálakba, dobozokba lezárva sokáig puha marad és eláll.
(Ebből a mennyiségből minimum 60db mézeskalács készül.)


Mézeskalács
Hozzávalók
Tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet, a porcukorral, a sütőporral és a két csomag mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük.
A lisztes keverékhez hozzáadjuk az egy egész tojást és az olvasztott margarinos mézes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
Fóliával becsomagoljuk és legalább 1-2 órát hűtőben pihentetni hagyjuk.
Miután letelt a pihentetési idő enyhén lisztezett nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
175 fokra előmelegített sütőben (ha van légkeverés) kb. 10 percig sütjük.
Ha kihűlt díszíthetjük, de önmagában is nagyon szép és finom, illetve nagyon puha.
Tálakba, dobozokba lezárva sokáig puha marad és eláll.
(Ebből a mennyiségből minimum 60db mézeskalács készül.)

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?