Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács adventi naptár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács adventi naptár

70 dkg liszt
22 dkg méz
21 dkg cukor
2 db tojássárgája
1 evőkanál zsír
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál szódabikarbóna
gyömbér
szegfűszeg
csipet só
tej kb 100 ml ( liszt minőségétől függően amennyit felvesz.)

A mázhoz:

2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál ecet

Tetejére:

színes szórócukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mézet a cukorral és zsírral egy edénybe jól összekeverjük, forrósítjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, tojássárgáját, a szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, csipet sót, a megmelegített mézet és a tejet, amit apránként adunk hozzá, épp csak egy kicsit, hogy összeálljon a tészta. Várjuk, meg amíg a méz kicsit kihűl.
Jól gyúrjuk össze.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és különféle mintájú figurákat szúrunk ki belőle az adventi részhez pont 24 db-ot. A tartóhoz egy db 21 cm átmérőjű kerek lapot és 6 db 6 x 9 cm- es téglalapot vágunk.
Tepsire tesszük, és 200 fokon 20 perc alatt szép arany barnára sütjük őket.
A mázhoz a cukrot, a tojásfehérjét és ecetet egy fazékba tesszük és gőz fölött jó kemény habbá verjük (kb. 10 perc).
A kemény habbot nyomózsákba tesszük és számozzuk, díszítjük ízlés szerint a figurákat, különféle színes cukrokkal megszórjuk, díszítjük.
A tálat is összeragasztjuk a habbal. A széleket megkenjük vele, és tetszés szerint összeállítjuk.
Majd egy tálcára tesszük, meleg helyen szikkadni hagyjuk.

Alternatív elkészítés

Amíg nem szilárdult meg teljesen, addig nem tesszük bele a figurákat. Ez pár óra.
A legtutibb, ha másnap pakoljuk bele őket.
Mézeskalács adventi naptár Mézeskalács adventi naptár Mézeskalács adventi naptár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!