
Mézeskalács adventi naptár


Hozzávalók
Mézeskalács adventi naptár
A mázhoz:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba tesszük a lisztet, tojássárgáját, a szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, csipet sót, a megmelegített mézet és a tejet, amit apránként adunk hozzá, épp csak egy kicsit, hogy összeálljon a tészta. Várjuk, meg amíg a méz kicsit kihűl.
Jól gyúrjuk össze.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és különféle mintájú figurákat szúrunk ki belőle az adventi részhez pont 24 db-ot. A tartóhoz egy db 21 cm átmérőjű kerek lapot és 6 db 6 x 9 cm- es téglalapot vágunk.
Tepsire tesszük, és 200 fokon 20 perc alatt szép arany barnára sütjük őket.
A mázhoz a cukrot, a tojásfehérjét és ecetet egy fazékba tesszük és gőz fölött jó kemény habbá verjük (kb. 10 perc).
A kemény habbot nyomózsákba tesszük és számozzuk, díszítjük ízlés szerint a figurákat, különféle színes cukrokkal megszórjuk, díszítjük.
A tálat is összeragasztjuk a habbal. A széleket megkenjük vele, és tetszés szerint összeállítjuk.
Majd egy tálcára tesszük, meleg helyen szikkadni hagyjuk.
Alternatív elkészítés
A legtutibb, ha másnap pakoljuk bele őket.




Mézeskalács adventi naptár
Hozzávalók
Mézeskalács adventi naptár
A mázhoz:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba tesszük a lisztet, tojássárgáját, a szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, csipet sót, a megmelegített mézet és a tejet, amit apránként adunk hozzá, épp csak egy kicsit, hogy összeálljon a tészta. Várjuk, meg amíg a méz kicsit kihűl.
Jól gyúrjuk össze.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és különféle mintájú figurákat szúrunk ki belőle az adventi részhez pont 24 db-ot. A tartóhoz egy db 21 cm átmérőjű kerek lapot és 6 db 6 x 9 cm- es téglalapot vágunk.
Tepsire tesszük, és 200 fokon 20 perc alatt szép arany barnára sütjük őket.
A mázhoz a cukrot, a tojásfehérjét és ecetet egy fazékba tesszük és gőz fölött jó kemény habbá verjük (kb. 10 perc).
A kemény habbot nyomózsákba tesszük és számozzuk, díszítjük ízlés szerint a figurákat, különféle színes cukrokkal megszórjuk, díszítjük.
A tálat is összeragasztjuk a habbal. A széleket megkenjük vele, és tetszés szerint összeállítjuk.
Majd egy tálcára tesszük, meleg helyen szikkadni hagyjuk.
Alternatív elkészítés
A legtutibb, ha másnap pakoljuk bele őket.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?