Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács (rögtön puha)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács (rögtön puha)

60 dkg liszt
30 dkg méz
10 dkg porcukor
2 kk. szódabikarbóna
1 kk. mézessütemény fűszerkeverék (vagy helyette: őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, ánizsmag)
1 narancs reszelt héja
2 db tojássárga
1 db egész tojás
1 ek. zsír
3 ek. tejföl

A cukormázhoz:

20 dkg porcukor
1 darab tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Lisztet átszitálom. A mézet felmelegítem.

Elkészítés

A tésztát konyhai robotgéppel készítjük a következő sorrendben: tojások, cukor, fűszerek, folyékony méz, zsír, tejföl, szódabikarbónás liszt.
12 ó-t hűvös helyen pihenjen.
0,5 cm vastagra nyújtom, tetszés szerint szaggatom, előmelegített sütőben 180 C-on sütöm. Vigyázat gyorsan sül -5 perc- ha túlsütjük, akkor kiszárad és kemény lesz a mézes.
Ha kihűlt a tojásfehérjét felverem a porcukorral és tetszés szerint díszítem.

Tárolás

Jól zárható dobozban 1 hét.
Mézeskalács (rögtön puha)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!