![Mikulás muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/4566/4579-4566.jpg)
Mikulás muffin
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
Hozzávalók
muffinhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Robotgépben a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd beletesszük a tojásokat egyenként, és simára, könnyűre keverjük.
Alacsony sebességen keverve több részletben hozzáadagoljuk a lisztet és a joghurtos keveréket felváltva.
Az ecetet a szódabikarbónával gyorsan elkeverjük, és amíg pezseg, gyorsan belekeverjük a tésztába. Amilyen hamar tudjuk, adagoljuk ki a formákba. Rögtön tegyük a sütőbe! Ha kerek forma is van, akkor azt is a muffinokkal együtt!
175°C-os előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
A tejszínt ízesítsük a vaníliával és a porcukorral, majd a zselatint hozzáadva készítsük el a krémet a tasakon szereplő utasítás szerint. Öntsük egy tálba, és tegyük a hűtőbe dermedni.
Miután kihűltek a muffinok, és megszilárdult kissé a tejszín, lehet díszíteni kiskanállal, esetleg enyhén vizes kézzel a tejszínből kis golyókat formázunk, a muffinok tetejére tesszük. A golyókra jön a sapka, szakálla lehet szórócukor vagy kókusz. Szeme lehet barna tortadara.
Tegyük vissza a hűtőbe.
Ha készült mellé kerek tortalap is, arra tegyünk a még meg nem dermedt tejszínből, és arra sorakoztathatjuk a muffinokat, így torta lesz belőle!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mikulás muffin
Hozzávalók
muffinhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Robotgépben a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd beletesszük a tojásokat egyenként, és simára, könnyűre keverjük.
Alacsony sebességen keverve több részletben hozzáadagoljuk a lisztet és a joghurtos keveréket felváltva.
Az ecetet a szódabikarbónával gyorsan elkeverjük, és amíg pezseg, gyorsan belekeverjük a tésztába. Amilyen hamar tudjuk, adagoljuk ki a formákba. Rögtön tegyük a sütőbe! Ha kerek forma is van, akkor azt is a muffinokkal együtt!
175°C-os előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
A tejszínt ízesítsük a vaníliával és a porcukorral, majd a zselatint hozzáadva készítsük el a krémet a tasakon szereplő utasítás szerint. Öntsük egy tálba, és tegyük a hűtőbe dermedni.
Miután kihűltek a muffinok, és megszilárdult kissé a tejszín, lehet díszíteni kiskanállal, esetleg enyhén vizes kézzel a tejszínből kis golyókat formázunk, a muffinok tetejére tesszük. A golyókra jön a sapka, szakálla lehet szórócukor vagy kókusz. Szeme lehet barna tortadara.
Tegyük vissza a hűtőbe.
Ha készült mellé kerek tortalap is, arra tegyünk a még meg nem dermedt tejszínből, és arra sorakoztathatjuk a muffinokat, így torta lesz belőle!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
![Mikulás muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/4566/4579-4566.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?