Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mikulás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

muffinhoz:

2,5 csésze liszt
1/2 csésze vaj
1 1/2 csésze cukor
2 nagy tojás
1 kisdoboz epres vagy meggyes joghurt
eper vagy meggylé (annyi, amivel kiegészítve a joghurtot összesen 1 csészényi lesz.)
1 tk. ecet
1 tk. szódabikarbóna

Díszítéshez:

2 dl habtejszín
1 tk. vanília kivonat
1-2 ek. porcukor
piros gumicukor
Dr. Oetker hópehely
fehér szórócukor/tortadara vagy kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Béleljük ki a muffin formákat, melegítsük elő a sütőt. Ha tortát szeretnék, készítsünk elő egy kerek formát is!

Elkészítés

Kimérjük a joghurtot és a gyümölcslevet, hogy együtt 1 csészényit adjanak ki.
Robotgépben a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd beletesszük a tojásokat egyenként, és simára, könnyűre keverjük.
Alacsony sebességen keverve több részletben hozzáadagoljuk a lisztet és a joghurtos keveréket felváltva.
Az ecetet a szódabikarbónával gyorsan elkeverjük, és amíg pezseg, gyorsan belekeverjük a tésztába. Amilyen hamar tudjuk, adagoljuk ki a formákba. Rögtön tegyük a sütőbe! Ha kerek forma is van, akkor azt is a muffinokkal együtt!
175°C-os előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
A tejszínt ízesítsük a vaníliával és a porcukorral, majd a zselatint hozzáadva készítsük el a krémet a tasakon szereplő utasítás szerint. Öntsük egy tálba, és tegyük a hűtőbe dermedni.
Miután kihűltek a muffinok, és megszilárdult kissé a tejszín, lehet díszíteni kiskanállal, esetleg enyhén vizes kézzel a tejszínből kis golyókat formázunk, a muffinok tetejére tesszük. A golyókra jön a sapka, szakálla lehet szórócukor vagy kókusz. Szeme lehet barna tortadara.
Tegyük vissza a hűtőbe.
Ha készült mellé kerek tortalap is, arra tegyünk a még meg nem dermedt tejszínből, és arra sorakoztathatjuk a muffinokat, így torta lesz belőle!

Tálalás

24 mini muffin és egy 18-as kerek lap jön ki belőle. A lapot fel lehet használni, és muffin-tortát készíteni, vagy fagyasztóban tárolni későbbi felhasználásig.

Tárolás

Hűtőben a tejszín miatt.

Alternatív elkészítés

Ez a tészta a Rudis muffinok alapján készült, némi változtatással. Állagra nem teljesen ugyanolyan. Ha valaki pirosabbra szeretné, tegyen bele piros ételfestéket is! :) Én tejszín helyett makadámdió krémet használtam, de ezzel nehezebb dolgozni, mert ragacsosabb.
Mikulás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!