Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Milka csokis barátfüle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Milka csokis barátfüle

1 kg liszt
4-5 közepes burgonya
burgonya főzőleve
zsemlemorzsa
olaj
2 tábla milka tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
Lábosba, sós vízbe puhára főzzük.
Ha megfőtt krumplinyomóval összetörjük, picit hűlni hagyjuk /csak 1 picit, hogy ne legyen forró/ de még melegen a liszthez adjuk és összegyúrjuk, a krumpli főzőlevéből öntünk hozzá annyit, hogy gyúrható puha tésztát kapjunk.
Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A csokoládét kockákra tördeljük.
Egy sort végigteszünk csokikockákkal, majd ráhajtjuk a tésztát, levágjuk a sort és aztán a hosszú sort is felvágjuk úgy, hogy mindegyikbe egy csoki legyen, jól összenyomkodjuk, hogy a csoki ne folyjon ki, és így folytatjuk soronként, míg el nem fogy. A tésztákat bő enyhén sós forrásba lévő vízbe tesszük, ha feljöttek a víz tetejére szűrővel kiszedjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.

Alternatív elkészítés

Önmagába is finom, de van, hogy eszünk hozzá olyat, hogy tányérba teszünk tejfölt abba pedig a Nesquik kakaót jól elkeverjük, és ebbe belemártogatjuk.
Milka csokis barátfüle Milka csokis barátfüle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!