
Milka csokis barátfüle


Hozzávalók
Milka csokis barátfüle
Elkészítés
Elkészítés
Lábosba, sós vízbe puhára főzzük.
Ha megfőtt krumplinyomóval összetörjük, picit hűlni hagyjuk /csak 1 picit, hogy ne legyen forró/ de még melegen a liszthez adjuk és összegyúrjuk, a krumpli főzőlevéből öntünk hozzá annyit, hogy gyúrható puha tésztát kapjunk.
Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A csokoládét kockákra tördeljük.
Egy sort végigteszünk csokikockákkal, majd ráhajtjuk a tésztát, levágjuk a sort és aztán a hosszú sort is felvágjuk úgy, hogy mindegyikbe egy csoki legyen, jól összenyomkodjuk, hogy a csoki ne folyjon ki, és így folytatjuk soronként, míg el nem fogy. A tésztákat bő enyhén sós forrásba lévő vízbe tesszük, ha feljöttek a víz tetejére szűrővel kiszedjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.
Alternatív elkészítés



Milka csokis barátfüle
Hozzávalók
Milka csokis barátfüle
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lábosba, sós vízbe puhára főzzük.
Ha megfőtt krumplinyomóval összetörjük, picit hűlni hagyjuk /csak 1 picit, hogy ne legyen forró/ de még melegen a liszthez adjuk és összegyúrjuk, a krumpli főzőlevéből öntünk hozzá annyit, hogy gyúrható puha tésztát kapjunk.
Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A csokoládét kockákra tördeljük.
Egy sort végigteszünk csokikockákkal, majd ráhajtjuk a tésztát, levágjuk a sort és aztán a hosszú sort is felvágjuk úgy, hogy mindegyikbe egy csoki legyen, jól összenyomkodjuk, hogy a csoki ne folyjon ki, és így folytatjuk soronként, míg el nem fogy. A tésztákat bő enyhén sós forrásba lévő vízbe tesszük, ha feljöttek a víz tetejére szűrővel kiszedjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?