Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mindent bele bucik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mindent bele bucik

40 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
2,5 dl tej
1 tk. só
1 dl olaj

Töltelék:

20 dkg gépsonka
2 marék maradék sült krumpli
15 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl

Tetejére:

tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát a szokásos módon bedagasztjuk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Közben előkészítjük a tölteléket is. A sajtot lereszeljük, a sonkát felcsíkozzuk, a tejfölt kikeverjük, hogy könnyebb legyen kenni, ha valaki szereti, akkor tehet bele egy pici fokhagymakrémet is.
Amikor megkelt a tészta lisztezett felületre kiborítjuk és kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük tejföllel, rászórjuk a sonka csíkokat, a sült krumplit és a reszelt sajtot, majd feltekerjük. Kb. tenyérnyi vastagságúra, 4 ujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Kissé elhabart tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Így egy nagyon laktató és gazdaságos ételt kapunk. Igazából bármi lehet a töltelék, ez csak egy variáció!
Mindent bele bucik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!