
Mindent bele bucik


Hozzávalók
Mindent bele bucik
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Amikor megkelt a tészta lisztezett felületre kiborítjuk és kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük tejföllel, rászórjuk a sonka csíkokat, a sült krumplit és a reszelt sajtot, majd feltekerjük. Kb. tenyérnyi vastagságúra, 4 ujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Kissé elhabart tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Így egy nagyon laktató és gazdaságos ételt kapunk. Igazából bármi lehet a töltelék, ez csak egy variáció!


Mindent bele bucik
Hozzávalók
Mindent bele bucik
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor megkelt a tészta lisztezett felületre kiborítjuk és kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük tejföllel, rászórjuk a sonka csíkokat, a sült krumplit és a reszelt sajtot, majd feltekerjük. Kb. tenyérnyi vastagságúra, 4 ujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Kissé elhabart tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Így egy nagyon laktató és gazdaságos ételt kapunk. Igazából bármi lehet a töltelék, ez csak egy variáció!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?