sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Moszkauer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Moszkauer

• 32 dkg darált dió
• 32 dkg cukor
• 32 dkg cukrozott vagy kandírozott narancshéj(darálva)
• 4 dkg vaj
• 2 dl tejszín
• 4 dkg liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Narancsgrillázsos aprósütemény, alapja a darált dió és a kandírozott narancs. Jellegzetes karácsonyi édesség.

Elkészítés

A liszten kívül mindent összekeverünk egy kis lábosban, és kb. 70-80 °C fokra kevergetve felmelegítjük. a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd sima csövű nyomózsákba töltjük, vagy kiskanállal adagoljuk.
Próbasütést végzünk: Két kis halmot nyomunk sütőpapírral fedett tepsire, és egy nedves kanál fejével kissé ellapítjuk. 200 °C-os sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha már nem hólyagosodik fel a közepe, a széle pedig aranybarna. Figyeljük meg, hogy mennyire terül, majd ilyen távolságra nyomkodjuk egymástól, hogy ne süljenek össze.

Tálalás

Hozzávalók 25 darabhoz.

Tárolás

Hűtés nélkül napokig eláll, így az ünnepek előtt is elkészíthetjük.

Alternatív elkészítés

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd a talpát kenjük meg csokoládéval. Dermedés után fogyasztható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!