Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagyi hókiflije

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Nagyi hókiflije

250 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
100 g darált mandula

Szóráshoz:

3-5 kanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

180°C-ra előmelegítjük a sütőt.

Elkészítés

Gyorsan összekeverjük a lisztet a cukorral, a vajjal és a mandulával. Kis rudacskákat gyúrunk belőle, majd ezekből kb. 5 centis darabokat vágunk le. Kis kiflicséket formálunk belőle és sütőpapíros tepsire téve a sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük.
Amíg sül 3-5 kanál porcukrot összekeverünk egy zacskó vaníliás cukorral.
Ha kész a kifli még forrón jól megszórjuk a cukorral és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Nagyi hókiflije

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!