Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Napraforgómagos kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Napraforgómagos kenyér

50 dkg fehér liszt
50 dkg napraforgóliszt (magokkal)
4 dkg friss élesztő
4 dl langyos víz
2 dkg só
5 dkg napraforgóolaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy deciliter langyos vízben feloldjuk a cukrot, a tejport és az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Közben a liszteket, a sót átszitáljuk egy tálba, majd mélyedést alakítunk ki középen és beleöntjük a megfutott élesztőt, apránként hozzáadagoljuk a maradék vizet és olajat, majd szép simára dagasztjuk a tésztánkat. Ruhával letakarjuk (miután a tészta tetején gyengén megszórtuk liszttel) és 45-50 percig kelni hagyjuk meleg helyen. Utána óvatosan átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, majd a formába helyezzük (ami lehet őzgerinc, tortaforma, jénai, kerámiatál stb.) és újabb 30 percig pihentetjük. Azért jó, ha formába sütjük és nem sima sütőlapon, mert így a kenyér megőrzi a szép formáját és nem deformálódik el. Tetejét sütés előtt megkenjük tejjel és közepesen előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Aztán ehetjük is, persze hagyjuk kihűlni különben nem lehet szépen szeletelni. :)

Tárolás

Ha kihűlt nylon zacskóban tárolhatjuk.
Napraforgómagos kenyér Napraforgómagos kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!