Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos citromlekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos citromlekvár

0,8 kg citrom
0,2 kg narancs
0,5 kg cukor
fahéj
csillagánizs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az 1kg tisztított gyümölcshöz kb. 1,7kg -ot kell vásárolni. A citrom és narancs héját alaposan meleg vízzel le kell mosni, negyed órát áztatni mielőtt lereszeljük.

Elkészítés

A citromot, narancsot kettévágjuk, és éles késsel kivágjuk a fehér hártya közül a gyümölcshúst. A benne maradó levet kinyomkodjuk. Ha megvan, az 1 kg mennyiséget fazékba tesszük és belemérjük a 0,5 kg cukrot , 1 rúd fahéjat 1 db csillagánizst és feltesszük főni kb. 30 percig sűrűn megkeverve forraljuk. Előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és fejjel lefelé állítjuk. Másnap, ha kihűlt, az üvegeket visszafordítjuk.

Alternatív elkészítés

Ha zselésebb lekvárt szeretnénk, használhatunk hozzá 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1, az elején a cukorba keverve.
Narancsos citromlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!