
Narancsos étcsokis torta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverd össze a sütőporral.
A tojásfehérjéből készíts kemény habot.
A tojássárgájás habra szórd rá a lisztes keverék felét, majd a tojásfehérjét végül a maradék lisztet.
Keverd össze óvatosan, és sütheted is!
Sütőpapírral bélelt tortaformába kell önteni és 200 fokos, előmelegített sütőben kell sütni, míg szép barna nem lesz a teteje. Kb.: 30-40 percig.
Krém:
Készítsd el a pudingot! (Tej, cukor, pudingpor).
Mikor elkészült, reszeld bele a narancshéját.
A tejszínt verd fel a habfixálóval.
A félbevágott torta alsó részének a tetejét kend meg a krémmel, a felső piskótalap alját is szintén kend meg vékonyan.
A tetejét kend meg a tejszínnel, és naranccsal, csokireszelékkel és olvasztott csokival díszítsd!
Tálalás


Narancsos étcsokis torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverd össze a sütőporral.
A tojásfehérjéből készíts kemény habot.
A tojássárgájás habra szórd rá a lisztes keverék felét, majd a tojásfehérjét végül a maradék lisztet.
Keverd össze óvatosan, és sütheted is!
Sütőpapírral bélelt tortaformába kell önteni és 200 fokos, előmelegített sütőben kell sütni, míg szép barna nem lesz a teteje. Kb.: 30-40 percig.
Krém:
Készítsd el a pudingot! (Tej, cukor, pudingpor).
Mikor elkészült, reszeld bele a narancshéját.
A tejszínt verd fel a habfixálóval.
A félbevágott torta alsó részének a tetejét kend meg a krémmel, a felső piskótalap alját is szintén kend meg vékonyan.
A tetejét kend meg a tejszínnel, és naranccsal, csokireszelékkel és olvasztott csokival díszítsd!
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?