
Narancsos kuglóf


Hozzávalók
Narancsos kuglóf
Elkészítés
Elkészítés
Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk.
A tojásfehérjéből, egy csipet só hozzáadásával, kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük.
Kivajazott, kilisztezett formába (kis kuglóf) töltjük, majd előmelegített sütőben, előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón, tálra borítjuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A narancsok (vagy citromok) héját nagyon alaposan letisztítjuk. Szárazra töröljük, és éles késsel levágjuk a héjukat, majd 1-2 mm-es hosszú csíkokra tovább szeleteljük.
Egy kisebb edénybe 1 dl vizet és 15 dkg cukrot teszünk, majd bele a narancshéjat, forraljuk lassú tűzön 1 órát fedő alatt.
Ezen idő alatt a narancshéj megpuhul, a kesernyés ízét elveszti.
Leszűrjük, papírtörlőn megszárítjuk, és kristálycukorban megforgatjuk.
Felhasználható: süteményekhez, krémekhez, kisebb zárható befőttes üvegben a hűtőben tárolandó!
Megjegyzés:
Gyümölcskenyérhez, oroszkrém tortához, díszítésre vagy csokiba mártva nagyon egyszerűen elkészíthető. A boltban 80 dkg 900 Ft, ezt mi otthon olcsón elkészíthetjük. Kb. 10 dkg lesz 2-3 db narancsból.



Narancsos kuglóf
Hozzávalók
Narancsos kuglóf
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk.
A tojásfehérjéből, egy csipet só hozzáadásával, kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük.
Kivajazott, kilisztezett formába (kis kuglóf) töltjük, majd előmelegített sütőben, előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón, tálra borítjuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A narancsok (vagy citromok) héját nagyon alaposan letisztítjuk. Szárazra töröljük, és éles késsel levágjuk a héjukat, majd 1-2 mm-es hosszú csíkokra tovább szeleteljük.
Egy kisebb edénybe 1 dl vizet és 15 dkg cukrot teszünk, majd bele a narancshéjat, forraljuk lassú tűzön 1 órát fedő alatt.
Ezen idő alatt a narancshéj megpuhul, a kesernyés ízét elveszti.
Leszűrjük, papírtörlőn megszárítjuk, és kristálycukorban megforgatjuk.
Felhasználható: süteményekhez, krémekhez, kisebb zárható befőttes üvegben a hűtőben tárolandó!
Megjegyzés:
Gyümölcskenyérhez, oroszkrém tortához, díszítésre vagy csokiba mártva nagyon egyszerűen elkészíthető. A boltban 80 dkg 900 Ft, ezt mi otthon olcsón elkészíthetjük. Kb. 10 dkg lesz 2-3 db narancsból.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?