Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos kuglóf

1 csipet só
8 tojás
1-2 ek. tej
15 dkg cukor
8 dkg vaj
30 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
5 db narancs
1 db narancshéj (reszelt)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott narancshúst, az összevágott, kandírozott narancshéjat, meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük, a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat.
Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk.
A tojásfehérjéből, egy csipet só hozzáadásával, kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük.
Kivajazott, kilisztezett formába (kis kuglóf) töltjük, majd előmelegített sütőben, előbb 5 percig 200 fokon, majd a hőmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tűpróbáig sütjük. Még forrón, tálra borítjuk.

Tálalás

4 fő.

Alternatív elkészítés

Kandírozott narancs:
A narancsok (vagy citromok) héját nagyon alaposan letisztítjuk. Szárazra töröljük, és éles késsel levágjuk a héjukat, majd 1-2 mm-es hosszú csíkokra tovább szeleteljük.
Egy kisebb edénybe 1 dl vizet és 15 dkg cukrot teszünk, majd bele a narancshéjat, forraljuk lassú tűzön 1 órát fedő alatt.
Ezen idő alatt a narancshéj megpuhul, a kesernyés ízét elveszti.
Leszűrjük, papírtörlőn megszárítjuk, és kristálycukorban megforgatjuk.
Felhasználható: süteményekhez, krémekhez, kisebb zárható befőttes üvegben a hűtőben tárolandó!
Megjegyzés:
Gyümölcskenyérhez, oroszkrém tortához, díszítésre vagy csokiba mártva nagyon egyszerűen elkészíthető. A boltban 80 dkg 900 Ft, ezt mi otthon olcsón elkészíthetjük. Kb. 10 dkg lesz 2-3 db narancsból.
Narancsos kuglóf Narancsos kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!