
Narancsos oroszkrém torta


Hozzávalók
Narancsos oroszkrém torta
Krém készítése:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverem.
A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam.
A tortalapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A két deci tejszínt narancs levével és a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát
Az oldalára pörkölt mandulaforgácsot és narancsot tettem.


Narancsos oroszkrém torta
Hozzávalók
Narancsos oroszkrém torta
Krém készítése:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverem.
A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam.
A tortalapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A két deci tejszínt narancs levével és a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát
Az oldalára pörkölt mandulaforgácsot és narancsot tettem.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?