Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
12 dkg porcukor
csipet só
25 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl

Töltelékhez:

25 dkg túró
2 dl joghurt
1 tojássárgája
1 kg tisztított darabolt narancs
15-20 dkg kristálycukor

Szóráshoz:

édes morzsa vagy kekszmorzsa
esetleg zsemlemorzsa

Tetejére:

1 db felvert tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Narancsot lepucoljuk, fehér részeket eltávolítjuk, és apróra daraboljuk. Tepsit margarinnal megkenjük és belisztezzük. Kb. 22x33-as tepsi. Sütőt begyújtjuk, 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

Lisztet összekeverjük a porcukorral, vanillincukorral, sütőporral, csipet sóval, és elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a két tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk, és két tepsi nagyságú lapra nyújtjuk. Egyiket az előkészített tepsibe rakjuk,/legyen egy kicsi pereme/, megszórjuk a morzsával és az elkészített tölteléket rásimítjuk. Befedjük a másik lappal, felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Ha jó édes a narancsunk elég 15 dkg cukor is. Nagyon fontos, hogy csak teljes kihűlés után szeleteljük! Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

Tálalás

15 nagyobb kocka, vagy 30 db kisebb szeletre vágható.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk!
Narancsos pite Narancsos pite Narancsos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!