Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos sajttorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos sajttorta

20 dkg keksz
5 dkg vaj
2 narancs lereszelt héja
60 dkg tejszínes krémsajt
2 dl Creme fraiche vagy 1-1 dl tejszín és tejföl
20 dkg finomított kristálycukor
3 dkg kukoricaliszt
1 kávéskanál vaníliaesszencia
4 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Bélelj ki egy 20 centi átmérőjű sütőformát sütőpapírral. Az egészet bugyoláld be két rétegben folpackkal, hogy alulról-oldalról vízhatlan legyen.
A kekszet tedd egy nejlonzacskóba és sodrófával törd össze morzsásra. Keverd hozzá a narancshéj felét és a megolvasztott vajat. Kanalazd bele az előkészített formába, alaposan nyomkodd le, tedd hűtőbe 15 percre.
Melegítsd fel a sütőt 140 fokra. Kézi mixerrel verd habosra a krémsajtot és a Creme fraiche-t, add hozzá a cukrot és a kukoricalisztet (ez remek, semleges ízű sűrítő), a végén keverd bele a vaníliaaromát és a narancshéj másik felét is.
Forgasd bele a könnyedén felvert tojásokat is, de már ne verd tovább. Öntsd rá az egészet a morzsára, simítsd el a tetejét. Közben forralj fel egy nagy kancsó vizet. A tésztával teli formát állítsd bele egy nagyobb sütőedénybe, amit a forró vízzel tölts fel annyira, hogy kb. 3 centivel a kisebb edény pereme alá érjen. Told be a sütőbe és hagyd is ott legalább 1 óra hosszat.
Amikor kivetted a sütőből, hagyd a formában kihűlni. 1-2 óra múlva emeled ki a kisebb edényt a vízfürdőből, fóliázd le és legalább egy éjszakára alaposan hűtsd be.
Éles késsel vágd körbe a tortát, mielőtt tálra teszed!
Narancsos sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
95 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!