
Narancsos sajttorta


Hozzávalók
Narancsos sajttorta
Elkészítés
Elkészítés
A kekszet tedd egy nejlonzacskóba és sodrófával törd össze morzsásra. Keverd hozzá a narancshéj felét és a megolvasztott vajat. Kanalazd bele az előkészített formába, alaposan nyomkodd le, tedd hűtőbe 15 percre.
Melegítsd fel a sütőt 140 fokra. Kézi mixerrel verd habosra a krémsajtot és a Creme fraiche-t, add hozzá a cukrot és a kukoricalisztet (ez remek, semleges ízű sűrítő), a végén keverd bele a vaníliaaromát és a narancshéj másik felét is.
Forgasd bele a könnyedén felvert tojásokat is, de már ne verd tovább. Öntsd rá az egészet a morzsára, simítsd el a tetejét. Közben forralj fel egy nagy kancsó vizet. A tésztával teli formát állítsd bele egy nagyobb sütőedénybe, amit a forró vízzel tölts fel annyira, hogy kb. 3 centivel a kisebb edény pereme alá érjen. Told be a sütőbe és hagyd is ott legalább 1 óra hosszat.
Amikor kivetted a sütőből, hagyd a formában kihűlni. 1-2 óra múlva emeled ki a kisebb edényt a vízfürdőből, fóliázd le és legalább egy éjszakára alaposan hűtsd be.
Éles késsel vágd körbe a tortát, mielőtt tálra teszed!


Narancsos sajttorta
Hozzávalók
Narancsos sajttorta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kekszet tedd egy nejlonzacskóba és sodrófával törd össze morzsásra. Keverd hozzá a narancshéj felét és a megolvasztott vajat. Kanalazd bele az előkészített formába, alaposan nyomkodd le, tedd hűtőbe 15 percre.
Melegítsd fel a sütőt 140 fokra. Kézi mixerrel verd habosra a krémsajtot és a Creme fraiche-t, add hozzá a cukrot és a kukoricalisztet (ez remek, semleges ízű sűrítő), a végén keverd bele a vaníliaaromát és a narancshéj másik felét is.
Forgasd bele a könnyedén felvert tojásokat is, de már ne verd tovább. Öntsd rá az egészet a morzsára, simítsd el a tetejét. Közben forralj fel egy nagy kancsó vizet. A tésztával teli formát állítsd bele egy nagyobb sütőedénybe, amit a forró vízzel tölts fel annyira, hogy kb. 3 centivel a kisebb edény pereme alá érjen. Told be a sütőbe és hagyd is ott legalább 1 óra hosszat.
Amikor kivetted a sütőből, hagyd a formában kihűlni. 1-2 óra múlva emeled ki a kisebb edényt a vízfürdőből, fóliázd le és legalább egy éjszakára alaposan hűtsd be.
Éles késsel vágd körbe a tortát, mielőtt tálra teszed!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?