Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos-tejszínes kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 db tojás
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db narancs reszelt héja

Krémhez:

4 evőkanál cukor
1 db narancs reszelt héja
2 dl 100%-os narancslé
3,5 dl tej
3 dl hulala

Lapok kenéséhez:

2-3 evőkanál narancs vagy baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával elektromos habverővel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral, a sütőporral, és a habos tojáshoz adjuk. Egy nagyobb tepsit/kb. 26x32/ kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beleöntjük.180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, és ha kihűlt hosszában kettévágjuk. A krémhez a pudingport a cukorral, narancslével, a narancs reszelt héjával és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A hulalát kemény habbá verjük. A kihűlt pudingos-narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt. Ha sűrű a lekvárunk felmelegítjük, és vékonyan megkenjük az alsó lapot. Erre rásimítjuk a krém felét, majd a másik lap alsó részét is, ami a krém tetejére kerül, megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a krémre. Ezután megkenjük a lap felső részét is, és rásimítjuk a krém másik felét. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd kockára vágva, ízlés szerint díszítve tálaljuk.

Tálalás

Kb. 12-14 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!
Narancsos-tejszínes kocka Narancsos-tejszínes kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!