Narancsos-tejszínes kocka
Hozzávalók
Tésztához:
6 db tojás
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db narancs reszelt héja
Krémhez:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
4 evőkanál cukor
1 db narancs reszelt héja
2 dl 100%-os narancslé
3,5 dl tej
3 dl hulala
Lapok kenéséhez:
2-3 evőkanál narancs vagy baracklekvár
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával elektromos habverővel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral, a sütőporral, és a habos tojáshoz adjuk. Egy nagyobb tepsit/kb. 26x32/ kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beleöntjük.180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, és ha kihűlt hosszában kettévágjuk. A krémhez a pudingport a cukorral, narancslével, a narancs reszelt héjával és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A hulalát kemény habbá verjük. A kihűlt pudingos-narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt. Ha sűrű a lekvárunk felmelegítjük, és vékonyan megkenjük az alsó lapot. Erre rásimítjuk a krém felét, majd a másik lap alsó részét is, ami a krém tetejére kerül, megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a krémre. Ezután megkenjük a lap felső részét is, és rásimítjuk a krém másik felét. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd kockára vágva, ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Tálalás
Kb. 12-14 szelet
Tárolás
Hűtőben tároljuk!
Kedvencnek jelölöm
Narancsos-tejszínes kocka
Hozzávalók
Tésztához:
6 db tojás
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 db narancs reszelt héja
Krémhez:
4 evőkanál cukor
1 db narancs reszelt héja
2 dl 100%-os narancslé
3,5 dl tej
3 dl hulala
Lapok kenéséhez:
2-3 evőkanál narancs vagy baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával elektromos habverővel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral, a sütőporral, és a habos tojáshoz adjuk. Egy nagyobb tepsit/kb. 26x32/ kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beleöntjük.180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, és ha kihűlt hosszában kettévágjuk. A krémhez a pudingport a cukorral, narancslével, a narancs reszelt héjával és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A hulalát kemény habbá verjük. A kihűlt pudingos-narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt. Ha sűrű a lekvárunk felmelegítjük, és vékonyan megkenjük az alsó lapot. Erre rásimítjuk a krém felét, majd a másik lap alsó részét is, ami a krém tetejére kerül, megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a krémre. Ezután megkenjük a lap felső részét is, és rásimítjuk a krém másik felét. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd kockára vágva, ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Tálalás
Kb. 12-14 szelet
Tárolás
Hűtőben tároljuk!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?