Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nóra torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

5 db tojás
5 ek porcukor
4 ek liszt
2 ek őrölt mogyoró
1 csipet só
3 ek hideg víz

Pudinghoz:

0,5 l tej
5 ek cukor

Töltelékhez:

1dl narancslé
1 dl narancslekvár
0,5 dl narancslikőr
2 ek cukor

Kakaóbevonóhoz:

10 ek víz
8 ek cukor
1 csipet fahéj
1 púpos kiskanál Dr. Oetker Őrölt zselatin + 0,5 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma.

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk kanalanként a porcukrot ezután a tojások sárgáját és a vizet. A többi hozzávalót összekeverjük, majd lassan kevergetve beleszitáljuk a tojásos masszába. Az így kapott tésztát egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe simítjuk vékonyan és 180 'C-on 20 perc alatt megsütjük.
Ha kisült a (kapcsos 20 cm átmérőjű) tortaformához igazítva kivágunk 2 kerek lapot belőle, a maradék tésztát apró kockákra vágjuk. A narancslét felforrósítjuk, a cukorral hozzákeverjük a lekvárt, és a végén beleöntjük a likőrt ezután már nem forraljuk. Ezt a "szószt" öntjük a felkockázott tésztánkra és jó átkeverjük, hogy mindenhol érje. Elkészítjük a csokipudingot a leírás szerint. Ezután összeállítjuk a tortát.
A tortaforma aljára kerül egy karika piskótalap.Erre a csokipuding 1/3 része, a felkockázott narancsos piskótát jól rányomkodjuk (kicsit össze kell állnia) majd jön a többi puding( kb.1 dl-t hagyunk a tetejére) a pudingra a második kerek piskóta kerül és a tetejére vékonyan a maradék (1 dl) puding.( gyorsan kell dolgozni, hogy a puding még a végén is folyós legyen) Mehet hideg helyre 3-4 órát állni.
A kakaóbevonóhoz a 10 ek vizet és a cukrot feltesszük 1 edényben főni 1 csipet fahéjjal.
1-2 percig gyöngyözve kell forrnia ekkor, levesszük a tűzről és hozzákeverjük, a kakaóport teljesen simára keverjük, és egy kicsit visszarakjuk a tűzre átforralni.
A zselatint feloldjuk a hideg vízben majd lassú tűzön vagy mikróban felmelegítjük, végül a kakaószószhoz keverjük. Mielőtt a tortára öntenénk érdemes hagyni a tálba és megnézni megköt-e rendesen. Kicsi újramelegítéssel teljesen folyós lesz. Mielőtt leönteném a tortát fél órára a mélyhűtőbe teszem, így nagyon gyorsan megköt rajta a máz és NAGYON csillog.

Tálalás

8-10 szelet
Az ajándékkönyvből" kinézett" citrusrózsával díszítettem.

Alternatív elkészítés

Citrusrózsa: 550g cukor, 400 ml víz, 2-2 citrom narancs
A vizet a cukorral felforraljuk, míg el nem olvad a cukor. A citromot, narancsot megmossuk, héját zöldséghámozóval vékonyan spirál alakban, lehetőleg egyben levágjuk. A héjakat a szirupban 5 percig főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük, majd rózsa alakban feltekerjük és megszórjuk kristálycukorral.
Nóra torta Nóra torta Nóra torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!