
Nóra torta


Hozzávalók
Piskótához:
Pudinghoz:
Töltelékhez:
Kakaóbevonóhoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ha kisült a (kapcsos 20 cm átmérőjű) tortaformához igazítva kivágunk 2 kerek lapot belőle, a maradék tésztát apró kockákra vágjuk. A narancslét felforrósítjuk, a cukorral hozzákeverjük a lekvárt, és a végén beleöntjük a likőrt ezután már nem forraljuk. Ezt a "szószt" öntjük a felkockázott tésztánkra és jó átkeverjük, hogy mindenhol érje. Elkészítjük a csokipudingot a leírás szerint. Ezután összeállítjuk a tortát.
A tortaforma aljára kerül egy karika piskótalap.Erre a csokipuding 1/3 része, a felkockázott narancsos piskótát jól rányomkodjuk (kicsit össze kell állnia) majd jön a többi puding( kb.1 dl-t hagyunk a tetejére) a pudingra a második kerek piskóta kerül és a tetejére vékonyan a maradék (1 dl) puding.( gyorsan kell dolgozni, hogy a puding még a végén is folyós legyen) Mehet hideg helyre 3-4 órát állni.
A kakaóbevonóhoz a 10 ek vizet és a cukrot feltesszük 1 edényben főni 1 csipet fahéjjal.
1-2 percig gyöngyözve kell forrnia ekkor, levesszük a tűzről és hozzákeverjük, a kakaóport teljesen simára keverjük, és egy kicsit visszarakjuk a tűzre átforralni.
A zselatint feloldjuk a hideg vízben majd lassú tűzön vagy mikróban felmelegítjük, végül a kakaószószhoz keverjük. Mielőtt a tortára öntenénk érdemes hagyni a tálba és megnézni megköt-e rendesen. Kicsi újramelegítéssel teljesen folyós lesz. Mielőtt leönteném a tortát fél órára a mélyhűtőbe teszem, így nagyon gyorsan megköt rajta a máz és NAGYON csillog.
Tálalás
Az ajándékkönyvből" kinézett" citrusrózsával díszítettem.
Alternatív elkészítés
A vizet a cukorral felforraljuk, míg el nem olvad a cukor. A citromot, narancsot megmossuk, héját zöldséghámozóval vékonyan spirál alakban, lehetőleg egyben levágjuk. A héjakat a szirupban 5 percig főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük, majd rózsa alakban feltekerjük és megszórjuk kristálycukorral.




Nóra torta
Hozzávalók
Piskótához:
Töltelékhez:
Kakaóbevonóhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ha kisült a (kapcsos 20 cm átmérőjű) tortaformához igazítva kivágunk 2 kerek lapot belőle, a maradék tésztát apró kockákra vágjuk. A narancslét felforrósítjuk, a cukorral hozzákeverjük a lekvárt, és a végén beleöntjük a likőrt ezután már nem forraljuk. Ezt a "szószt" öntjük a felkockázott tésztánkra és jó átkeverjük, hogy mindenhol érje. Elkészítjük a csokipudingot a leírás szerint. Ezután összeállítjuk a tortát.
A tortaforma aljára kerül egy karika piskótalap.Erre a csokipuding 1/3 része, a felkockázott narancsos piskótát jól rányomkodjuk (kicsit össze kell állnia) majd jön a többi puding( kb.1 dl-t hagyunk a tetejére) a pudingra a második kerek piskóta kerül és a tetejére vékonyan a maradék (1 dl) puding.( gyorsan kell dolgozni, hogy a puding még a végén is folyós legyen) Mehet hideg helyre 3-4 órát állni.
A kakaóbevonóhoz a 10 ek vizet és a cukrot feltesszük 1 edényben főni 1 csipet fahéjjal.
1-2 percig gyöngyözve kell forrnia ekkor, levesszük a tűzről és hozzákeverjük, a kakaóport teljesen simára keverjük, és egy kicsit visszarakjuk a tűzre átforralni.
A zselatint feloldjuk a hideg vízben majd lassú tűzön vagy mikróban felmelegítjük, végül a kakaószószhoz keverjük. Mielőtt a tortára öntenénk érdemes hagyni a tálba és megnézni megköt-e rendesen. Kicsi újramelegítéssel teljesen folyós lesz. Mielőtt leönteném a tortát fél órára a mélyhűtőbe teszem, így nagyon gyorsan megköt rajta a máz és NAGYON csillog.
Tálalás
Az ajándékkönyvből" kinézett" citrusrózsával díszítettem.
Alternatív elkészítés
A vizet a cukorral felforraljuk, míg el nem olvad a cukor. A citromot, narancsot megmossuk, héját zöldséghámozóval vékonyan spirál alakban, lehetőleg egyben levágjuk. A héjakat a szirupban 5 percig főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük, majd rózsa alakban feltekerjük és megszórjuk kristálycukorral.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?