
Nürnbergi mézes puszedli


Hozzávalók
Nürnbergi mézes puszedli
A cukormázhoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A mézet a cukorral és az egész tojással keverőtálba öntjük, és a háztartási robotgép habverőjével fehéredésig keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsolva kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Félretesszük a robotgépet, és egy fakanállal beledolgozzuk a mandulát, valamint citrom- és narancshéjat.
2 nagyobb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A félretett 2 dkg liszt segítségével a tésztából egészen apró, nagyjából 1,5 cm átmérőjű kis gömböket formálunk. Az előkészített tepsire ültetjük őket, egymástól legalább 2 cm távolságra.
A sütő teljesítményétől függően nagyjából 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a cukormázat: ehhez a porcukrot kis tálba szitáljuk (fontos, hogy egyetlen apró rög se legyen benne), majd hozzáadunk 1 evőkanál rumot és 1 evőkanál vizet. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet még adhatunk hozzá, de ne többet 1 evőkanálnyinál. Az egészet alaposan elkeverjük.
A kis puszedliket, a gömbölyű felükkel belemártjuk a mázba, majd visszahelyezzük a rácsra. Ha kedvünk van, mindegyik tetejére biggyeszthetünk egy kis darabka mandulát, de anélkül is nagyon finom.
Tárolás



Nürnbergi mézes puszedli
Hozzávalók
Nürnbergi mézes puszedli
A cukormázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A mézet a cukorral és az egész tojással keverőtálba öntjük, és a háztartási robotgép habverőjével fehéredésig keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsolva kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Félretesszük a robotgépet, és egy fakanállal beledolgozzuk a mandulát, valamint citrom- és narancshéjat.
2 nagyobb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A félretett 2 dkg liszt segítségével a tésztából egészen apró, nagyjából 1,5 cm átmérőjű kis gömböket formálunk. Az előkészített tepsire ültetjük őket, egymástól legalább 2 cm távolságra.
A sütő teljesítményétől függően nagyjából 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a cukormázat: ehhez a porcukrot kis tálba szitáljuk (fontos, hogy egyetlen apró rög se legyen benne), majd hozzáadunk 1 evőkanál rumot és 1 evőkanál vizet. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet még adhatunk hozzá, de ne többet 1 evőkanálnyinál. Az egészet alaposan elkeverjük.
A kis puszedliket, a gömbölyű felükkel belemártjuk a mázba, majd visszahelyezzük a rácsra. Ha kedvünk van, mindegyik tetejére biggyeszthetünk egy kis darabka mandulát, de anélkül is nagyon finom.
Tárolás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?