Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nürnbergi mézes puszedli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Nürnbergi mézes puszedli

20 dkg liszt (18 dkg liszt a tésztához + 2 dkg a formázáshoz)
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
12 dkg porcukor
1 nagy evőkanál méz
1 db tojás
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg apróra vágott dió vagy mandula
5 dkg apróra vágott kandírozott narancs- és citromhéj vegyesen

A cukormázhoz:

10 dkg porcukor
1-2 evőkanál víz
1 evőkanál rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A citrushéjakat, valamint a mandulát egészen finomra aprítjuk.

Elkészítés

18 dkg lisztet tálba mérjük, hozzákeverjük a mézes fűszerkeveréket, a sót és a sütőport.
A mézet a cukorral és az egész tojással keverőtálba öntjük, és a háztartási robotgép habverőjével fehéredésig keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsolva kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Félretesszük a robotgépet, és egy fakanállal beledolgozzuk a mandulát, valamint citrom- és narancshéjat.
2 nagyobb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A félretett 2 dkg liszt segítségével a tésztából egészen apró, nagyjából 1,5 cm átmérőjű kis gömböket formálunk. Az előkészített tepsire ültetjük őket, egymástól legalább 2 cm távolságra.
A sütő teljesítményétől függően nagyjából 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a cukormázat: ehhez a porcukrot kis tálba szitáljuk (fontos, hogy egyetlen apró rög se legyen benne), majd hozzáadunk 1 evőkanál rumot és 1 evőkanál vizet. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet még adhatunk hozzá, de ne többet 1 evőkanálnyinál. Az egészet alaposan elkeverjük.
A kis puszedliket, a gömbölyű felükkel belemártjuk a mázba, majd visszahelyezzük a rácsra. Ha kedvünk van, mindegyik tetejére biggyeszthetünk egy kis darabka mandulát, de anélkül is nagyon finom.

Tárolás

Ha tökéletesen megszáradtak, jól záródó dobozban tárolhatjuk őket akár 2-3 hétig is.
Nürnbergi mézes puszedli Nürnbergi mézes puszedli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!