Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszi fejű túrós pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Nyuszi fejű túrós pogácsa

50 dkg liszt
2 kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
25 dkg túró
25 dkg margarin
1 dl kefir
1 db tojás
2 dkg fekete bors
5 dkg napraforgómag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a túrót, lágy margarint, kefirt, tojások sárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk és lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek kis szaggatóval kiszaggatjuk.
A füleit úgy vágjuk ki, hogy teáskanál szárának a végét a tészta végéhez tesszük és körbe kivágjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük a kerek tésztákat, tetejét lekenjük felvert tojással és hozzáillesztjük a füleket. Ezután minden nyuszifejet lekenünk tojással, egész bors a szemei és az orra, napraforgómagok a bajusza:) Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros lesz a teteje.
Nyuszi fejű túrós pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!