Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olcsó lángos (sütödei)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Olcsó lángos (sütödei)

3 dl langyos víz
1 mokkáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
3 dkg élesztő
kb. 40-45 dkg liszt

Sütéshez:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kévés langyos vízben az élesztőt a cukorral megfuttatjuk. A maradék langyos vizet elkeverjük a sóval és az olajjal és hozzáadjuk az élesztőt, ezután annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy könnyű lángos tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk, meghintjük a tetejét kevés liszttel és letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk 2,5-3 cm vastagra kisodorjuk, kiszúrjuk nagy fánkszaggatóval, kihúzzuk, és forró olajban kisütjük.

Tálalás

Kb. 8 db

Alternatív elkészítés

Meglepően finom ez az egyszerű lángos, főleg fokhagymás, vagy csak sima tejföllel vagy reszelt sajttal tálalva.
Olcsó lángos (sütödei)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!