Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós keksz

60 dkg liszt
40 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 csipet só
4 db tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk, míg összeáll, majd a hűtőbe kb. 1 órát pihentetjük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk őket és kiszúróval formákat szúrunk ki belőle.
Én kinyomópisztoly segítségével formáztam.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt épp csak egy pici színt kapjon, megsütjük.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a neten találtam és nagyon finom bevált recept.
Omlós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!