Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Örmény palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

a palacsintatésztához:

20 dkg liszt
1 tojás
Csipetnyi só
4 dl tej
1 dl szódavíz
Olaj a sütéshez

A töltelékhez:

1 kisüveg házi szilvalekvár
4 tojás
4 ek. tejföl
2 ek. porcukor
Vaj a tepsihez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból vékony palacsintákat sütünk. Megkenjük szilvalekvárral, feltekerjük, azután háromfelé vágjuk, és szorosan egymás mellé beleállítjuk egy kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe. Az egész tojásokat, a tejfölt meg a porcukrot jó alaposan összekeverjük, majd nyakon öntjük vele a palacsintákat. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 percig sütjük, amíg a tejföl egy kicsit megpirul a tetején.
Örmény palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!