Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszlános torta csillagokkal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
28 dkg liszt

Krémhez:

1 csomag étcsokis pudingpor
15 dkg cukor
45 dkg margarin
4,5 dl tej

Díszítéshez:

fondant
műanyag bevonatú drót
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csillagokat készítsük el napokkal előtte, hogy megszáradjanak! A figurát is elkészíthetjük.

Elkészítés

A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikában 170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, majd ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezzel töltjük meg a tortalapot úgy, hogy kívül is kenjük meg vékonyan. Majd 5-6 órára tegyük hűtőbe. Ezután burkoljuk és díszítsük fel!
A csillagokhoz kicsit vastagabbra nyújtsuk ki a fondant. Szúrjuk ki csillag alakú kiszúróval, szúrjuk bele a drótot és így szárítsuk meg.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Oroszlános torta csillagokkal Oroszlános torta csillagokkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!