Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszlános torta csillagokkal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
28 dkg liszt

Krémhez:

1 csomag étcsokis pudingpor
15 dkg cukor
45 dkg margarin
4,5 dl tej

Díszítéshez:

fondant
műanyag bevonatú drót
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csillagokat készítsük el napokkal előtte, hogy megszáradjanak! A figurát is elkészíthetjük.

Elkészítés

A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikában 170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, majd ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezzel töltjük meg a tortalapot úgy, hogy kívül is kenjük meg vékonyan. Majd 5-6 órára tegyük hűtőbe. Ezután burkoljuk és díszítsük fel!
A csillagokhoz kicsit vastagabbra nyújtsuk ki a fondant. Szúrjuk ki csillag alakú kiszúróval, szúrjuk bele a drótot és így szárítsuk meg.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Oroszlános torta csillagokkal Oroszlános torta csillagokkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!