Őszibarack süti
Hozzávalók
Tésztához:
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 dl tej
1 db tojássárga
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
40 dkg liszt
3 g szódabikarbóna
Töltelékhez:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1,5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál rumaroma
10 dkg lekvár
Díszítéshez:
15 dkg cukor
1,5 dl víz
2 evőkanál rumaroma
1 teáskanál málna piros festék
1 evőkanál mandula aroma
fondantból kis levelek
Elkészítés
Elkészítés
A porcukrot, a vaníliás cukrot a margarinnal kikeverjük. A tojássárgát a tejben elkeverjük és a margarinos cukorhoz adjuk, a szódabikarbónával elkevert liszttel együtt jól összekeverjük. Majd kb. 40 darab golyót formázunk egy papírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kissé távol. Megsütjük tepsinként 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 13 perc alatt. Még melegen a tészták belsejét kikaparjuk és szétmorzsoljuk. Vigyázunk, ne törjön el a tészta!
Ha kihűltek megtöltjük. A töltelékhez mindent összekeverünk a kikapart tészta belsejével. Kettőt-kettőt összeragasztunk. Majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Ezután 3 pohárba belemérünk fél deci vizet és a festéket meg az aromákat is hozzáadjuk. Ecsettel megkenjük őket, majd a cukorba forgatjuk, fondant levelekkel díszítjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Ha kihűltek megtöltjük. A töltelékhez mindent összekeverünk a kikapart tészta belsejével. Kettőt-kettőt összeragasztunk. Majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Ezután 3 pohárba belemérünk fél deci vizet és a festéket meg az aromákat is hozzáadjuk. Ecsettel megkenjük őket, majd a cukorba forgatjuk, fondant levelekkel díszítjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tálalás
Kb. 20 darab
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Ennek a sütinek a receptje nem volt meg, de nagyon tetszett. Sokat nézelődtem a neten és ezt választottam, de ezt is kisebb változtatásokkal készítettem el!
Kedvencnek jelölöm
Őszibarack süti
Hozzávalók
Tésztához:
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 dl tej
1 db tojássárga
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
40 dkg liszt
3 g szódabikarbóna
Töltelékhez:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál rumaroma
10 dkg lekvár
Díszítéshez:
15 dkg cukor
1,5 dl víz
2 evőkanál rumaroma
1 teáskanál málna piros festék
1 evőkanál mandula aroma
fondantból kis levelek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A porcukrot, a vaníliás cukrot a margarinnal kikeverjük. A tojássárgát a tejben elkeverjük és a margarinos cukorhoz adjuk, a szódabikarbónával elkevert liszttel együtt jól összekeverjük. Majd kb. 40 darab golyót formázunk egy papírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kissé távol. Megsütjük tepsinként 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 13 perc alatt. Még melegen a tészták belsejét kikaparjuk és szétmorzsoljuk. Vigyázunk, ne törjön el a tészta!
Ha kihűltek megtöltjük. A töltelékhez mindent összekeverünk a kikapart tészta belsejével. Kettőt-kettőt összeragasztunk. Majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Ezután 3 pohárba belemérünk fél deci vizet és a festéket meg az aromákat is hozzáadjuk. Ecsettel megkenjük őket, majd a cukorba forgatjuk, fondant levelekkel díszítjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Ha kihűltek megtöltjük. A töltelékhez mindent összekeverünk a kikapart tészta belsejével. Kettőt-kettőt összeragasztunk. Majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Ezután 3 pohárba belemérünk fél deci vizet és a festéket meg az aromákat is hozzáadjuk. Ecsettel megkenjük őket, majd a cukorba forgatjuk, fondant levelekkel díszítjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tálalás
Kb. 20 darab
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Ennek a sütinek a receptje nem volt meg, de nagyon tetszett. Sokat nézelődtem a neten és ezt választottam, de ezt is kisebb változtatásokkal készítettem el!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?