Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

15 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 dl tej
1 db tojássárga
40 dkg liszt
3 g szódabikarbóna

Töltelékhez:

10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál rumaroma
10 dkg lekvár

Díszítéshez:

15 dkg cukor
1,5 dl víz
2 evőkanál rumaroma
1 teáskanál málna piros festék
1 evőkanál mandula aroma
fondantból kis levelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A porcukrot, a vaníliás cukrot a margarinnal kikeverjük. A tojássárgát a tejben elkeverjük és a margarinos cukorhoz adjuk, a szódabikarbónával elkevert liszttel együtt jól összekeverjük. Majd kb. 40 darab golyót formázunk egy papírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kissé távol. Megsütjük tepsinként 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 13 perc alatt. Még melegen a tészták belsejét kikaparjuk és szétmorzsoljuk. Vigyázunk, ne törjön el a tészta!
Ha kihűltek megtöltjük. A töltelékhez mindent összekeverünk a kikapart tészta belsejével. Kettőt-kettőt összeragasztunk. Majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Ezután 3 pohárba belemérünk fél deci vizet és a festéket meg az aromákat is hozzáadjuk. Ecsettel megkenjük őket, majd a cukorba forgatjuk, fondant levelekkel díszítjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tálalás

Kb. 20 darab

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ennek a sütinek a receptje nem volt meg, de nagyon tetszett. Sokat nézelődtem a neten és ezt választottam, de ezt is kisebb változtatásokkal készítettem el!
Őszibarack süti Őszibarack süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!