Pándi meggytorta
Hozzávalók
A piskótához:
Az alapkrémhez:
Meggytöltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
Hozzákeverjük a tojáskrémhez.
Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük.
Kimérjük a száraz anyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.
A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és megsütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.
A töltelék elkészítéséhez a tejet a cukorral és a Mascarpone-val felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk.
Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük. Végül még forrón összeturmixoljuk.
A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és a citromlével elkeverjük.
A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük.
Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.
A torta töltése:
Helyezzünk egy tortalapot a tortaforma aljára. Erre kenjük a meggytöltelék felét. Majd az alapkrém 1/3 részét. Erre került a második piskóta, a maradék meggytöltelék, és még egy harmad rész krém. (A töltelékeknek a piskóta vastagságával megegyező vastagságúnak kell lenniük!)
Végül helyezzük a torta tetejére a harmadik piskótakorongot. Ekkor távolítsuk el a tortaszélet, és a maradék krémet kenjük simára, a torta tetejére és az oldalára. Az oldalát szórjuk meg finomra darált dióval.
A torta tetejére-keményre felvert tejszínhabból nyomjunk habrózsákat.
(A rózsákat csokoládé pasztillával, egy-egy meggyel, zöld marcipánlevéllel díszítsük.)
Pándi meggytorta
Hozzávalók
A piskótához:
Az alapkrémhez:
Meggytöltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
Hozzákeverjük a tojáskrémhez.
Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük.
Kimérjük a száraz anyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.
A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és megsütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.
A töltelék elkészítéséhez a tejet a cukorral és a Mascarpone-val felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk.
Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük. Végül még forrón összeturmixoljuk.
A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és a citromlével elkeverjük.
A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük.
Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.
A torta töltése:
Helyezzünk egy tortalapot a tortaforma aljára. Erre kenjük a meggytöltelék felét. Majd az alapkrém 1/3 részét. Erre került a második piskóta, a maradék meggytöltelék, és még egy harmad rész krém. (A töltelékeknek a piskóta vastagságával megegyező vastagságúnak kell lenniük!)
Végül helyezzük a torta tetejére a harmadik piskótakorongot. Ekkor távolítsuk el a tortaszélet, és a maradék krémet kenjük simára, a torta tetejére és az oldalára. Az oldalát szórjuk meg finomra darált dióval.
A torta tetejére-keményre felvert tejszínhabból nyomjunk habrózsákat.
(A rózsákat csokoládé pasztillával, egy-egy meggyel, zöld marcipánlevéllel díszítsük.)
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?