Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pávaszem mákos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 dl tejföl
2 dkg friss élesztő
csipet só
kb. 0,5 dl tej
12 dkg vaj
3 tojássárgája
30 dkg liszt
5 dkg cukor
lekvár a kenéshez

Töltelék:

12 dkg cukor
3 tojásfehérje
8 ek. mák (darálva)
1 üveg meggybefőtt (a szélére)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt pici tejben cukorral felfuttatjuk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. 2 db cipóra osztjuk, letakarva kelni hagyjuk, kb. 20 percet.
Kettő db hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk.
Lekvárral vékonyan megkenjük.
A széleit kirakjuk sorban, sűrűn meggyel, és csak a széleit feltekerjük, hogy a tészta befedje a meggyeket.
A cukrokból, tojásfehérjéből kemény habot verünk.
Belekeverjük a darált mákot is.
Ezt a habot a középső sávra kenjük, kipapírozott tepsibe kb. 20 percig sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük.

Tálalás

8-10 fő

Alternatív elkészítés

3 felé is lehet osztani a tésztát, ha keskenyebb rudakat szeretnénk.
Pávaszem mákos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!