Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pestinos, Andalúz ánizsos süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pestinos, Andalúz ánizsos süti

1 dl olívaolaj
1 citrom héja
2 teáskanál (10 g) ánizs mag
1 dl fehérbor
3 cl ánizs likőr
25 dkg liszt (lehet teljes őrlésű)
0,5 l olaj (a sütéshez)
15 dkg méz
3 ek. víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A citromot zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk és az 1 dl olajban az ánizsmaggal kicsit megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a citrom héját kivehetjük az olajból.
A bort, a likőrt és az ánizsmagos olajat elkeverjük majd lassan a lisztet is hozzádolgozzuk. Összegyúrjuk, ha kicsit ragacsos a tészta szórunk hozzá egy kis lisztet, hűtőben fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk a szemben lévő két csücskét egymásra hajtjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mézet a vízzel és fél citrom levével felmelegítjük (nem kell felforrnia) ezzel locsoljuk meg a kisült süteményt.

Tálalás

20-28 db

Alternatív elkészítés

Dél - Spanyol karácsonyi sütirecept, az ánizstól kapja különleges ízét. A méz mellett még narancslekvárral is finom.
Pestinos, Andalúz ánizsos süti Pestinos, Andalúz ánizsos süti Pestinos, Andalúz ánizsos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!