
Pestinos, Andalúz ánizsos süti


Hozzávalók
Pestinos, Andalúz ánizsos süti
Elkészítés
Elkészítés
A bort, a likőrt és az ánizsmagos olajat elkeverjük majd lassan a lisztet is hozzádolgozzuk. Összegyúrjuk, ha kicsit ragacsos a tészta szórunk hozzá egy kis lisztet, hűtőben fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk a szemben lévő két csücskét egymásra hajtjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mézet a vízzel és fél citrom levével felmelegítjük (nem kell felforrnia) ezzel locsoljuk meg a kisült süteményt.
Tálalás
Alternatív elkészítés




Pestinos, Andalúz ánizsos süti
Hozzávalók
Pestinos, Andalúz ánizsos süti
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A bort, a likőrt és az ánizsmagos olajat elkeverjük majd lassan a lisztet is hozzádolgozzuk. Összegyúrjuk, ha kicsit ragacsos a tészta szórunk hozzá egy kis lisztet, hűtőben fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk a szemben lévő két csücskét egymásra hajtjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mézet a vízzel és fél citrom levével felmelegítjük (nem kell felforrnia) ezzel locsoljuk meg a kisült süteményt.
Tálalás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?