Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pestinos, Andalúz ánizsos süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pestinos, Andalúz ánizsos süti

1 dl olívaolaj
1 citrom héja
2 teáskanál (10 g) ánizs mag
1 dl fehérbor
3 cl ánizs likőr
25 dkg liszt (lehet teljes őrlésű)
0,5 l olaj (a sütéshez)
15 dkg méz
3 ek. víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A citromot zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk és az 1 dl olajban az ánizsmaggal kicsit megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd a citrom héját kivehetjük az olajból.
A bort, a likőrt és az ánizsmagos olajat elkeverjük majd lassan a lisztet is hozzádolgozzuk. Összegyúrjuk, ha kicsit ragacsos a tészta szórunk hozzá egy kis lisztet, hűtőben fél órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk a szemben lévő két csücskét egymásra hajtjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A mézet a vízzel és fél citrom levével felmelegítjük (nem kell felforrnia) ezzel locsoljuk meg a kisült süteményt.

Tálalás

20-28 db

Alternatív elkészítés

Dél - Spanyol karácsonyi sütirecept, az ánizstól kapja különleges ízét. A méz mellett még narancslekvárral is finom.
Pestinos, Andalúz ánizsos süti Pestinos, Andalúz ánizsos süti Pestinos, Andalúz ánizsos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!