Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Petre-diós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta lapok (egy laphoz):

3 tojás
3 kanál cukor
3 kanál borvíz
3 kanál liszt
citrom leve/ecet

Krémhez:

3 tojássárgája
4 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor

Tetejére:

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

LAPOK: (3 db)

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk felváltva a vizet és a cukrot ezzel is tovább verjük, majd a szódaport felfuttatjuk egy kevés citrom levével vagy ecettel is lehet. Én a citromot választottam. Egy kanál tojáshabot elkavartam a tojások sárgájával és óvatosan a tojásfehérjéhez kavartam. A diót és a lisztet is óvatosan hozzákavartam. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt megsütjük. Így járunk el a másik két lap esetében is.

Lapok előkészítése:

Két lapot előkészítünk, megpörköljük a cukrot, majd gyors mozdulatokkal egyenletesen eloszlatjuk a két lap tetején. Hidegbe tesszük, hogy hamar kössön meg

Krém:

3/4 rész tejet odateszünk melegedni, a tojássárgákat elkavarjuk a pudinggal és a maradék tejjel, majd mikor a tej megforrósodott hozzáöntjük és megfőzzük. A krém míg hűl, kikavarjuk a margarint a porcukorral. A kihűlt krémhez hozzákavarjuk óvatosan a margarint.

Teteje és sütemény összeállítása:

Tetejére felverjük a 3 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral gőz felett, majd a tészta tetejére simítjuk és csokoládét reszelünk rá. Összerakás: pörkölt cukros lap - krém - pörkölt cukros lap - krém - lap - gőz felett felvert hab. A sütit csak másnap lehet szeletelni, várni kell, hogy a pergelt cukor puhuljon meg.

Alternatív elkészítés

Kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de minden fáradtságot megér, mert nagyon finom kiadós sütemény!

Személyes megjegyzés

Nagyon régi recept, de isteni finom! Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét!
Petre-diós sütemény Petre-diós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!