Piramis
Hozzávalók
Tésztához:
1/2 kg darált háztartási keksz
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1/2 dl rum
2 dl tejszín / tej
csipet só
Krémhez:
2 dl tej
1/2 cs Dr. oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
5 dkg margarin
Egyéb:
1 cs Albert keksz
1/2 üveg magozott meggybefőtt
1/2 cs kókuszreszelék
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítjük a vaníliás pudingot, lehűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és apránként hozzáadjuk a lehűtött pudingot. Hűtőbe tesszük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit (a tejszínt igény szerinti mennyiségben kell hozzáadni), majd evőkanálnyi adagokból golyókat formálunk.
A golyókat meghempergetjük a kókuszreszelékben, majd a formába nyomjuk, és mélyedést készítünk benne a kis tölcsérrel.
A tölcsért kivesszük, egy szem lecsöpögtetett meggyet és krémet kanalazunk a helyére. Rárakjuk az Albert kekszet és tenyérrel óvatosan rányomjuk (ilyenkor még nagyon törékeny a keksz).
Kinyitjuk a formát, és már kész is az első piramis.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit (a tejszínt igény szerinti mennyiségben kell hozzáadni), majd evőkanálnyi adagokból golyókat formálunk.
A golyókat meghempergetjük a kókuszreszelékben, majd a formába nyomjuk, és mélyedést készítünk benne a kis tölcsérrel.
A tölcsért kivesszük, egy szem lecsöpögtetett meggyet és krémet kanalazunk a helyére. Rárakjuk az Albert kekszet és tenyérrel óvatosan rányomjuk (ilyenkor még nagyon törékeny a keksz).
Kinyitjuk a formát, és már kész is az első piramis.
Kedvencnek jelölöm
Piramis
Hozzávalók
Tésztához:
1/2 kg darált háztartási keksz
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/2 dl rum
2 dl tejszín / tej
csipet só
Krémhez:
2 dl tej
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
5 dkg margarin
Egyéb:
1 cs Albert keksz
1/2 üveg magozott meggybefőtt
1/2 cs kókuszreszelék
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Elkészítjük a vaníliás pudingot, lehűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és apránként hozzáadjuk a lehűtött pudingot. Hűtőbe tesszük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit (a tejszínt igény szerinti mennyiségben kell hozzáadni), majd evőkanálnyi adagokból golyókat formálunk.
A golyókat meghempergetjük a kókuszreszelékben, majd a formába nyomjuk, és mélyedést készítünk benne a kis tölcsérrel.
A tölcsért kivesszük, egy szem lecsöpögtetett meggyet és krémet kanalazunk a helyére. Rárakjuk az Albert kekszet és tenyérrel óvatosan rányomjuk (ilyenkor még nagyon törékeny a keksz).
Kinyitjuk a formát, és már kész is az első piramis.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit (a tejszínt igény szerinti mennyiségben kell hozzáadni), majd evőkanálnyi adagokból golyókat formálunk.
A golyókat meghempergetjük a kókuszreszelékben, majd a formába nyomjuk, és mélyedést készítünk benne a kis tölcsérrel.
A tölcsért kivesszük, egy szem lecsöpögtetett meggyet és krémet kanalazunk a helyére. Rárakjuk az Albert kekszet és tenyérrel óvatosan rányomjuk (ilyenkor még nagyon törékeny a keksz).
Kinyitjuk a formát, és már kész is az első piramis.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?