Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piramis

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1/2 kg darált háztartási keksz
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/2 dl rum
2 dl tejszín / tej
csipet só

Krémhez:

2 dl tej
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
5 dkg margarin

Egyéb:

1 cs Albert keksz
1/2 üveg magozott meggybefőtt
1/2 cs kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítjük a vaníliás pudingot, lehűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és apránként hozzáadjuk a lehűtött pudingot. Hűtőbe tesszük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit (a tejszínt igény szerinti mennyiségben kell hozzáadni), majd evőkanálnyi adagokból golyókat formálunk.
A golyókat meghempergetjük a kókuszreszelékben, majd a formába nyomjuk, és mélyedést készítünk benne a kis tölcsérrel.
A tölcsért kivesszük, egy szem lecsöpögtetett meggyet és krémet kanalazunk a helyére. Rárakjuk az Albert kekszet és tenyérrel óvatosan rányomjuk (ilyenkor még nagyon törékeny a keksz).
Kinyitjuk a formát, és már kész is az első piramis.
Piramis Piramis

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!