Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskóta talléros krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
30 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl víz
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
20 db pilóta piskótatallér

Krém:

6 dl tej
20 dkg cukor
4 dl Hulala tejszín
25 dkg vaj vagy margarin
0,5 dl tej
1/2 üveg rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, kettéosztjuk a masszát és kettő lapot sütünk 26 x 38 cm tepsiben.
A tejet a vanília pudinggal, cukorral megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a habosra kevert vajat, majd a vanília cukorral, zselé fixszel felvert tejszínt adjuk hozzá. A tejszínből hagyunk annyit, hogy a tetejét be tudjuk kenni.
Az alsó lapot megkenjük a rumos tejjel. Rákenjük krém felét, majd rárakjuk a piskóta tallérokat, én most málnás ízesítésűvel készítettem. Rákenjük a maradék krémet, megkenjük a lapot a rumos tejjel és ráhelyezzük a krém tetejére.
A tetejét a maradék tejszínnel bevonjuk.
2-3 órát hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.

Tálalás

Nagyon finom, vendégváró sütemény.
Piskóta talléros krémes Piskóta talléros krémes Piskóta talléros krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!