
Piskóta talléros krémes


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A tejet a vanília pudinggal, cukorral megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a habosra kevert vajat, majd a vanília cukorral, zselé fixszel felvert tejszínt adjuk hozzá. A tejszínből hagyunk annyit, hogy a tetejét be tudjuk kenni.
Az alsó lapot megkenjük a rumos tejjel. Rákenjük krém felét, majd rárakjuk a piskóta tallérokat, én most málnás ízesítésűvel készítettem. Rákenjük a maradék krémet, megkenjük a lapot a rumos tejjel és ráhelyezzük a krém tetejére.
A tetejét a maradék tejszínnel bevonjuk.
2-3 órát hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Tálalás




Piskóta talléros krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet a vanília pudinggal, cukorral megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a habosra kevert vajat, majd a vanília cukorral, zselé fixszel felvert tejszínt adjuk hozzá. A tejszínből hagyunk annyit, hogy a tetejét be tudjuk kenni.
Az alsó lapot megkenjük a rumos tejjel. Rákenjük krém felét, majd rárakjuk a piskóta tallérokat, én most málnás ízesítésűvel készítettem. Rákenjük a maradék krémet, megkenjük a lapot a rumos tejjel és ráhelyezzük a krém tetejére.
A tetejét a maradék tejszínnel bevonjuk.
2-3 órát hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Tálalás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?