Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskóta talléros krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
30 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl víz
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
20 db pilóta piskótatallér

Krém:

6 dl tej
20 dkg cukor
4 dl Hulala tejszín
25 dkg vaj vagy margarin
0,5 dl tej
1/2 üveg rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, kettéosztjuk a masszát és kettő lapot sütünk 26 x 38 cm tepsiben.
A tejet a vanília pudinggal, cukorral megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a habosra kevert vajat, majd a vanília cukorral, zselé fixszel felvert tejszínt adjuk hozzá. A tejszínből hagyunk annyit, hogy a tetejét be tudjuk kenni.
Az alsó lapot megkenjük a rumos tejjel. Rákenjük krém felét, majd rárakjuk a piskóta tallérokat, én most málnás ízesítésűvel készítettem. Rákenjük a maradék krémet, megkenjük a lapot a rumos tejjel és ráhelyezzük a krém tetejére.
A tetejét a maradék tejszínnel bevonjuk.
2-3 órát hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.

Tálalás

Nagyon finom, vendégváró sütemény.
Piskóta talléros krémes Piskóta talléros krémes Piskóta talléros krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!