Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskótatekercs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta rolád:

10 db tojás
10 ek. cukor
10 ek. liszt
1 dl olaj
1 csipetnyi só
Sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral felhabosítjuk, s hozzáadjuk az olajat, illetve a sütőporos lisztet. A felvert hab egy részét beledolgozom, a maradékot óvatosan beleforgatom.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, kb.: 15-20 perc alatt készre sütöm. Még melegen konyharuhába tekerem, s megkenem sárgabarack lekvárral, majd ismét feltekerem és félre rakom.
Néhány óra pihenés után felszeletelem.
Piskótatekercs Piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!