Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás batyuk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pizzás batyuk

2 dkg friss élesztő
1 kiskanál cukor
0,5 - 1,5 dl langyos tej
50 dkg liszt
1 kávékanál só

a töltelékhez:

kolbász
pizzakrém
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Fél deciliter tejben, a pici cukorral felfuttatjuk a friss élesztőt. Ameddig felfut, egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót, majd mehet hozzá az élesztő és annyi további tej, hogy kellően lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Letakarva fél- háromnegyed órát pihentetjük, majd 4-5 cipóra szedjük és egyenként kinyújtjuk őket és formázzuk. (Nekem ehhez volt célszerszámom, én azt használtam, ha nincs akkor kör alakú kiszúró formával is dolgozhatunk.) A köröket megkenjük pizzakrémmel, és rakunk bele kolbászt, sajtot, amit csak szeretünk egy sima pizzán is. Félbehajtjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsibe fél órán át hagyjuk újra megkelni őket. Tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük őket.
Pizzás batyuk Pizzás batyuk Pizzás batyuk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!