Poénos húsvéti nyuszis torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez megfőzzük a 2 tasak pudingot, ízlés szerint. Felverjük a tejszínt, és megfőzzük a zselatint.
Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzáadjuk a zselatint is. Jól összekeverjük, majd a tortaformába, a 2 tortakarika közé töltjük az egész krémet.
Hűtőbe téve megvárjuk, amíg teljesen megdermed, majd kivágjuk a formából.
Körbe kenjük tejszínnel, oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk, a tetejét körbedíszítjük tejszínrózsával, közepét kiöntjük olvasztott csokoládéval.
Bevonóból készítünk 2 nyuszifület, egy pomponfarkat, és 2 ugró lábikót, amelyeket még a meg nem dermedt csokoládéba helyezünk úgy, mintha beleesett volna a nyuszi. A rózsákra helyezhetünk csokipasztillákat is, ami most például hímes tojás mintájú.
Poénos húsvéti nyuszis torta
Hozzávalók
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez megfőzzük a 2 tasak pudingot, ízlés szerint. Felverjük a tejszínt, és megfőzzük a zselatint.
Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzáadjuk a zselatint is. Jól összekeverjük, majd a tortaformába, a 2 tortakarika közé töltjük az egész krémet.
Hűtőbe téve megvárjuk, amíg teljesen megdermed, majd kivágjuk a formából.
Körbe kenjük tejszínnel, oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk, a tetejét körbedíszítjük tejszínrózsával, közepét kiöntjük olvasztott csokoládéval.
Bevonóból készítünk 2 nyuszifület, egy pomponfarkat, és 2 ugró lábikót, amelyeket még a meg nem dermedt csokoládéba helyezünk úgy, mintha beleesett volna a nyuszi. A rózsákra helyezhetünk csokipasztillákat is, ami most például hímes tojás mintájú.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?