Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos-almás süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos-almás süti

25 dkg liszt
12 dkg Rama margarin
8 dkg porcukor
1 tojás
1 ek tej

Almás töltelékhez:

1 kg alma
5 dkg mazsola
10 dkg cukor
1 ek rum
egy csipet fahéj

Pudingos krémhez:

2,5 dl tej
2 tojás
5 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almás töltelékhez a mazsolát beáztatom a rumba, majd meghámozom az almát, eltávolítom a magházat. Vékony szeletekre vágom és a fahéjjal, a cukorral és a beáztatott mazsolával kicsit megpárolom.
Ezután elkészítem a pudingos krémet. A tojásokat szétválasztom és a fehérje kivételével a cukorral és a tojássárgákkal megfőzöm a pudingot,majd a tojások fehérjét kemény habbá verem és lassan hozzákeverem a pudinghoz.

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd kb. 3mm vastagságúra nyújtom ,és 10 percig elősütöm, majd a sütőből kivéve ráhalmozom az almás tölteléket erre ráteszem a pudingos krémet és még kb. 30 percig sütöm.

Tálalás

Kihűlés után szeletelem és tálalom.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.
Pudingos-almás süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!