Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos-banános alagút

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 db tojás
5 ek. cukor
5 ek. finomliszt (csapott)
6 ek. eperlekvár

Krémhez:

3 dl habtejszín
2 ek. porcukor
1 tasak puncs pudingpor
2 db közepes banán

Mázhoz:

20 dkg porcukor
1 teáskanál vanília aroma
5 csepp ételfesték (sárga)
2 ek. hideg víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tésztához:
Tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, lisztezett deszkára öntjük, és levesszük róla a sütőpapírt.
A piskótát őzgerincforma hosszúságúra, fél cm széles szeletekre vágjuk, közeit megkenjük lekvárral, és folpackkal bélelt őzgerincformába tesszük, hogy a piskótacsíkok egymás mellett szorosan legyenek.
Krémhez:
A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert pudingport, és összekeverjük.
Piskótacsíkokkal bélelt formába tesszük a krém felét, ráhelyezzük a banánt, és befedjük a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük.
Mázhoz:
Kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
A szitált porcukrot a vanília aromával és az ételfestékkel, 2 ek. hideg vízzel sűrűre keverjük.
Az alagút tetejére locsoljuk, és egyenletesen elkenjük rajta, hűtőbe tesszük pár órára, és szeleteljük.
Pudingos-banános alagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!