
Pudingos-banános alagút


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, lisztezett deszkára öntjük, és levesszük róla a sütőpapírt.
A piskótát őzgerincforma hosszúságúra, fél cm széles szeletekre vágjuk, közeit megkenjük lekvárral, és folpackkal bélelt őzgerincformába tesszük, hogy a piskótacsíkok egymás mellett szorosan legyenek.
Krémhez:
A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert pudingport, és összekeverjük.
Piskótacsíkokkal bélelt formába tesszük a krém felét, ráhelyezzük a banánt, és befedjük a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük.
Mázhoz:
Kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
A szitált porcukrot a vanília aromával és az ételfestékkel, 2 ek. hideg vízzel sűrűre keverjük.
Az alagút tetejére locsoljuk, és egyenletesen elkenjük rajta, hűtőbe tesszük pár órára, és szeleteljük.


Pudingos-banános alagút
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, lisztezett deszkára öntjük, és levesszük róla a sütőpapírt.
A piskótát őzgerincforma hosszúságúra, fél cm széles szeletekre vágjuk, közeit megkenjük lekvárral, és folpackkal bélelt őzgerincformába tesszük, hogy a piskótacsíkok egymás mellett szorosan legyenek.
Krémhez:
A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert pudingport, és összekeverjük.
Piskótacsíkokkal bélelt formába tesszük a krém felét, ráhelyezzük a banánt, és befedjük a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük.
Mázhoz:
Kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
A szitált porcukrot a vanília aromával és az ételfestékkel, 2 ek. hideg vízzel sűrűre keverjük.
Az alagút tetejére locsoljuk, és egyenletesen elkenjük rajta, hűtőbe tesszük pár órára, és szeleteljük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?