
Pudingos gyümölcs szelet


Hozzávalók
A sárga tésztához:
A barna tésztához:
Krém hozzávalói:
Elkészítés
Elkészítés
A tojások fehérjét habbá verem, majd hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem.
A tojások sárgáját egyenként hozzákeverem, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, utána hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a langyos olvasztott margarint.
A barna tésztát ugyanígy készítem, csak hozzáadom a kakaóport.
Sütőpapíros sütőlapra teszem, és egyenként megsütöm.
Amikor kisültek a lapok még melegen a sárga tésztát baracklekvárral megkenem és ráteszem a barna lapot.
A pudingot a szokásos módon felfőzöm, és amikor kicsit már kihűlt hozzákeverem a margarint.
A barna tészta tetejére rásimítom és tetszés szerinti gyümölccsel díszítem.


Pudingos gyümölcs szelet
Hozzávalók
A sárga tésztához:
A barna tésztához:
Krém hozzávalói:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások fehérjét habbá verem, majd hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem.
A tojások sárgáját egyenként hozzákeverem, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, utána hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a langyos olvasztott margarint.
A barna tésztát ugyanígy készítem, csak hozzáadom a kakaóport.
Sütőpapíros sütőlapra teszem, és egyenként megsütöm.
Amikor kisültek a lapok még melegen a sárga tésztát baracklekvárral megkenem és ráteszem a barna lapot.
A pudingot a szokásos módon felfőzöm, és amikor kicsit már kihűlt hozzákeverem a margarint.
A barna tészta tetejére rásimítom és tetszés szerinti gyümölccsel díszítem.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?