Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncskrémes mazsolás süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Világos piskóta tészta:

6 db tojás
7 kanál kristálycukor
7 kanál finomliszt

Kakaós piskóta:

6 db tojás
7 kanál kristálycukor
7 kanál finomliszt

Pudingkrém:

50 g mazsola
10 ml rumaroma
1 l. tej
20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Először elkészítjük a puncsos krémet:

A tejből és a cukorból elkészítjük a pudingot, majd a még forró krémbe belekeverjük a rumaromát, mazsolát és a margarint.

Elkészítjük a piskótákat:

Először a kakaós piskótát:

A 6 db tojást kettéválasztjuk, fehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a 7 kanál kristálycukrot és a vanillincukrot, majd keményebbre verjük, mikor kész hozzáadjuk a sütőport, a 7 k. lisztet és a kakaót. A tojások sárgáját és hólyagosra keverjük.

Kivajazott tepsiben megsütjük 180fokon 25-30perc alul-felül tűpróba!

Világos piskóta ugyanez csak kakaó nélkül.

Összeállítás:

A kakaós piskótára öntjük a puncsos mazsolás krémet, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szintén kihűlt világos piskótalapot, tetejére csokimázat készítünk és hűtőbe tesszük.
Puncskrémes mazsolás süti Puncskrémes mazsolás süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!