Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

10 tojásból piskótát sütünk

Sziruphoz:

20 dkg cukor
1 citrom
1 dl málnaszörp
0,5 dl rum vagy 1 rum aroma

Töltelékhez:

40 dkg sárgabarack lekvár
5 dkg mazsola (de csak ha szeretitek)

Mázhoz:

4 ek. porcukor
1 dl málnaszörp
fél citrom leve
fél tojásfehérje

A díszítéshez:

8-10 dkg pirított mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
A piskótát lapjában 4 részre vágjuk.
Az alsó lapot fektessük a tortakarikába (formába), és kenjük meg baracklekvárral.
A felső lapot tegyük félre, a két középsőt pedig vágjuk fel kockákra.
Készítsük el a szirupot:
4 dl vízbe facsarjuk a citromot, adjuk hozzá a cukrot, a málnaszörpöt és lassú tűzön forraljuk fel.
Ha ez megvan, öntsük bele a rumot, azután a piskótadarabokat mártsuk meg egyenként a szirupba és rakjuk a karikába lévő lekváros lapra.
Közbe meglehet szórni egy kis mazsolával.
A félretett piskótalap alját is kenjük meg lekvárral, borítsuk rá a tortára, majd nyomkodjuk meg egy kicsit. Végül tegyük a tortát tálcára, s kenjük meg körös - körül lekvárral, de csak ha bevonod a szélét pirított mandulával.
A mázhoz a porcukrot keverjük el a szörppel, a citrom levével és a tojás fehérjével, langyosítsuk meg, majd kenjük a tortára.
Remélem jól fog sikerülni.

Alternatív elkészítés

A mázhoz a porcukrot szitáljátok át, mert akkor lessz az igazi!
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!