Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

10 tojásból piskótát sütünk

Sziruphoz:

20 dkg cukor
1 citrom
1 dl málnaszörp
0,5 dl rum vagy 1 rum aroma

Töltelékhez:

40 dkg sárgabarack lekvár
5 dkg mazsola (de csak ha szeretitek)

Mázhoz:

4 ek. porcukor
1 dl málnaszörp
fél citrom leve
fél tojásfehérje

A díszítéshez:

8-10 dkg pirított mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
A piskótát lapjában 4 részre vágjuk.
Az alsó lapot fektessük a tortakarikába (formába), és kenjük meg baracklekvárral.
A felső lapot tegyük félre, a két középsőt pedig vágjuk fel kockákra.
Készítsük el a szirupot:
4 dl vízbe facsarjuk a citromot, adjuk hozzá a cukrot, a málnaszörpöt és lassú tűzön forraljuk fel.
Ha ez megvan, öntsük bele a rumot, azután a piskótadarabokat mártsuk meg egyenként a szirupba és rakjuk a karikába lévő lekváros lapra.
Közbe meglehet szórni egy kis mazsolával.
A félretett piskótalap alját is kenjük meg lekvárral, borítsuk rá a tortára, majd nyomkodjuk meg egy kicsit. Végül tegyük a tortát tálcára, s kenjük meg körös - körül lekvárral, de csak ha bevonod a szélét pirított mandulával.
A mázhoz a porcukrot keverjük el a szörppel, a citrom levével és a tojás fehérjével, langyosítsuk meg, majd kenjük a tortára.
Remélem jól fog sikerülni.

Alternatív elkészítés

A mázhoz a porcukrot szitáljátok át, mert akkor lessz az igazi!
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!