
Puncstorta


Hozzávalók
Hozzávalók:
Sziruphoz:
Töltelékhez:
Mázhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótát lapjában 4 részre vágjuk.
Az alsó lapot fektessük a tortakarikába (formába), és kenjük meg baracklekvárral.
A felső lapot tegyük félre, a két középsőt pedig vágjuk fel kockákra.
Készítsük el a szirupot:
4 dl vízbe facsarjuk a citromot, adjuk hozzá a cukrot, a málnaszörpöt és lassú tűzön forraljuk fel.
Ha ez megvan, öntsük bele a rumot, azután a piskótadarabokat mártsuk meg egyenként a szirupba és rakjuk a karikába lévő lekváros lapra.
Közbe meglehet szórni egy kis mazsolával.
A félretett piskótalap alját is kenjük meg lekvárral, borítsuk rá a tortára, majd nyomkodjuk meg egy kicsit. Végül tegyük a tortát tálcára, s kenjük meg körös - körül lekvárral, de csak ha bevonod a szélét pirított mandulával.
A mázhoz a porcukrot keverjük el a szörppel, a citrom levével és a tojás fehérjével, langyosítsuk meg, majd kenjük a tortára.
Remélem jól fog sikerülni.
Alternatív elkészítés


Puncstorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Sziruphoz:
Töltelékhez:
Mázhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótát lapjában 4 részre vágjuk.
Az alsó lapot fektessük a tortakarikába (formába), és kenjük meg baracklekvárral.
A felső lapot tegyük félre, a két középsőt pedig vágjuk fel kockákra.
Készítsük el a szirupot:
4 dl vízbe facsarjuk a citromot, adjuk hozzá a cukrot, a málnaszörpöt és lassú tűzön forraljuk fel.
Ha ez megvan, öntsük bele a rumot, azután a piskótadarabokat mártsuk meg egyenként a szirupba és rakjuk a karikába lévő lekváros lapra.
Közbe meglehet szórni egy kis mazsolával.
A félretett piskótalap alját is kenjük meg lekvárral, borítsuk rá a tortára, majd nyomkodjuk meg egy kicsit. Végül tegyük a tortát tálcára, s kenjük meg körös - körül lekvárral, de csak ha bevonod a szélét pirított mandulával.
A mázhoz a porcukrot keverjük el a szörppel, a citrom levével és a tojás fehérjével, langyosítsuk meg, majd kenjük a tortára.
Remélem jól fog sikerülni.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?